Obavijesti Video Pretražite Navigacija
traže odštetu

Branitelji Petrinje najavili kaznenu prijavu protiv Pupovca, žele da im plati 3 milijuna kuna

Milorad Pupovac (Foto: Dnevnik.hr)
Milorad Pupovac (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milorad Pupovac (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Inicijativa Branitelja Grada Petrinje u srijedu će DORH-u predati kaznenu prijavu protiv Milorada Pupovca.

Petrinjski branitelji u srijedu će protiv predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca podnijeti kaznenu prijavu u DORH-u. Kažu da je Pupovac, nakon napada na pripadnike srpske nacionalne manjine u Uzdolju i Đevrskama, svojim medijskim istupima ''grubo povrijedio ugled Republike Hrvatske na način da je javno izvrgnuo ruglu i grubo omalovažio Republiku Hrvatsku i njezine branitelje''.

Pročitajte i ovo Prijetnje Miloradu Pupovcu osvanule na ulazu u njegovo rodno selo (Foto: Facebook/SDSS) plakati i grafiti Prijetnje Miloradu Pupovcu osvanule na ulazu u njegovo rodno selo: ''Velikosrpski luđak terorizira Hrvatsku''

To se odnosi na izjave u kojima je Milorad Pupovac Hrvatsku usporedio s NDH te kazao da je Hrvatska faktor nestabilnosti ''jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu, kako tvrdi, važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još jedna reakcija HVIDR-a o Pupovcu: "Ili isprika ili raskid koalicije, prešao je svaku mjeru"

Branitelji su u priopćenju istaknuli i da smatraju da je Državno odvjetništvo zbog tih izjava već trebalo pokrenuti kazneni postupak protiv Pupovca. ''Stoga predlažemo i tražimo da državno odvjetništvo poduzme sve zakonom predviđene radnje i protiv Milorada Pupovca pred nadležnim sudom pokrene kazneni postupak kako bi osumnjičenik bio proglašen krivim i kažnjen po zakonu, a nama nadoknađena materijalna i nematerijalna šteta u iznosu od 3.000.000 kuna'', stoji u priopćenju Inicijative Branitelja Grada Petrinje.

Tužbu najavio i ratni veteran

Tužbu protiv Milorada Pupovca zbog ranije spomenutih izjava već je najavio i hrvatski ratni veteran Stjepan SertićOd Pupovca će na Općinskom sudu u Vinkovcima tražiti 50.000 kuna zbog nanošenja duševne boli.

''Udara jedno te isto, udara takvu bjesnoću, takve laži da on govori. On vrijeđa sve hrvatsko. On je sve branitelje stavio u koš s ustašama. On je stavio sve građane Hrvatske u koš s ustašama. To je horor, to je takav govor mržnje. To više nije ono moja osobnost što je povrijeđena, što ne spavam, što sam uznemiren, usplahiren. On je uvrijedio cijeli hrvatski narod'', rekao je Sertić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene