Nove prijetnje čelniku SDSS-a Miloradu Pupovcu osvanule su na ulazu u njegovo rodno selo - Donje Ceranje.

Galerija


Na ulazu u rodno selo predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca pojavile su se nove prijetnje. Preko ploče s imenom sela ispisan je grafit ''Ubi Srbina'', a u blizini je zaljepljen plakat na kojm je Pupovčeva fotografija.

Vezani članci Milorad Pupovac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Oglasio se Milorad Pupovac: "Nisam četnik, a od onih koji misle da jesam nikad neću tražiti ispriku" Milorad Pupovac (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Branitelji Petrinje najavili kaznenu prijavu protiv Pupovca, žele da im plati 3 milijuna kuna

Naziva ga se velikosrpskim luđakom i proziva da terorizira cijelu Hrvatsku.

''Posljedica je bolesne Plenkovićeve politike istjerivanja ekstremizma, klerofašizma i nacionalizma iz HDZ-a i Hrvatske'', piše na plakatu.

Novi je to incident prema građanima srpske nacionalnosti. Najveći se dogodio u kafiću u Uzdolju pokraj Knina kad su huligani pretukli Srbe koji su gledali utakmicu Crvene zvezde.

Zbog napada na Srbe Pupovac je usporedio Hrvatsku s NDH i naglasio da Hrvatska postaje faktor nestabilnosti u regiji. Izazvao je time brojne reakcije, a ima i zahtjeva za raskidanjem koalicije. Od Milorada Pupovca zatraženo je da se ogradi od te izjave. On se zasad ne oglašava, a SDSS još nije donio konačnu odluku o tome ostaje li u koaliciji.