Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ani Begić, nakon dugotrajne potrage, uspješno su transplantirane matične stanice američkog indijanca. U pratnji supruge njezin donor došao je upoznati svoju novu obitelj. Kaže da nije pronašla ona njega, pronašao bi on nju.


Ana i Gaylon Young ne skidaju osmijeh s lica. Sada su povezani na poseban način. 'On je meni poslije moje djece i muža najvažnija osoba u životu. Tko ti može biti važniji od osobe koja ti je spasila život', kaže Ana.

Vezani članci Predsjednik uručio odlikovanja - 6 Milanović odlikovao kremu hrvatske medicine: "Vi ste mala moćna gomila koja je dosegla svjetski vrh" Slika nije dostupna Dobre vijesti iz Zaklade Ana Rukavina: Još jedna donacija koštane srži

Njoj je prije tri godine presađena koštana srž američkog Indijanca iz plemena Komanča. 'Mi smo sada brat i sestra, i po mome razmišljanju i po indijanskim običajima - do smrti, kao ono u filmovima', kazala je Ana.

>>
U samom vrhu: U Hrvatskoj se najkraće čeka organ

Gaylon je već 20 godina upisan u registar, a jedan poziv sve je promijenio. 'Sve je nebitno, važno je samo nekome spasiti život. Nije važna rasa, religija, ni spol, ništa nije važno', kazao je Gaylon.

U svoju odluku bio je siguran. 'Pomisao da jednoga dana isto može zatrebati meni ili mojoj obitelji potaknula me da to učinim', kazao je.

Indijanska vjerovanja ne dopuštaju darivanje krvi. No, Gaylon nije dvojio ni trena. 'Ponekad morate prekršiti tradiciju kako biste učinili dobro djelo. Teška odluka, pogotovo za vjernika, ali pomoći nekome je nešto posebno', kazao je Gaylon.

U hrvatski registar upisano je više od 40.000 darivatelja. Svaki novi donor nova je nada za nečiji život, a Ana to najbolje zna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju