Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donor iz SAD-a

Upoznala čovjeka koji joj je spasio život: 'Suze su mi samo tekle'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ovoj priči upoznat ćete Zagrepčanku koja je nakon pola godine uspjela pronaći čovjeka koji joj je spasio život. Riječ je o Amerikancu koji joj je donirao matične stanice iz koštane srži. Upoznali su se prije 35 dana te su već dogovorili i susret uživo. Plemeniti donor dolazi u Hrvatsku s obitelji u rujnu.

Ana zaista ima razloga za sreću. Prije dvije i pol godine uspješno su joj transplantirane matične stanice. Život zahvaljuje donatoru koštane srži iz Amerike. Čovjeka koji joj je spasio život silno je htjela upoznati. Njegove su joj podatke, nakon šestomjesečne procedure, poslali iz Američkog registra donora.

Pročitajte i ovo Zaklada Ana Rukavina - 3 nada za život Pronađen darivatelj za mladog vatrogasca Filipa koji se bori s leukemijom: "Iz ove kože ne možemo, samo glavu gore" Slika nije dostupna Godišnjica smrti Ane Rukavine Šest godina je prošlo: Ona je svoju borbu izgubila, ali je zato započela nešto divno...

Ubrzo mu je poslala pismo, a odgovor nije dugo čekala. Gaylon Young uskoro joj se javio, a Ana je ostala bez riječi.

>> Prije točno 6 godina osnovana Zaklada koja je pomogla spasiti 25 života

'Tih riječi da ja to opišem nema ni u hrvatskom ni u engleskom jeziku! To se ne može objasniti koja je to sreća bila i zadovoljstvo, a posebno kad sam u onome malom ekranu, na računalu ispred sebe vidjela čovjeka koji mi je mahnuo i rekao - Hello, sister! Meni su suze samo tekle! Muž je plakao, dečki. Ja sam zablokirala od emocija! Ja nisam mogla ni jedne riječi progovoriti od uzbuđenja, od sreće', kaže Ana.

Prošlo je 30 godina od prve transplantacije koštane srži u Hrvatskoj. Od tada do danas spašeni su brojni životi. 'Mi smo do sada transplantirali negdje preko 2000 bolesnika i što se tiče rezultata, oni su potpuno identični onima kakvi se postižu u drugim centrima u svijetu', kaže prof. dr. sc. Damir Nemet iz Zavoda za hematologiju KBC-a Rebro.

Marija Rukavina iz Zaklade Ana Rukavina nada se će se idući tjedan u Gospiću na upisivanju u registar uspjeti zaokružiti brojka od 40.000 darivatelja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene