Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Izvrće činjenice"

Iz Ine odgovorili Vanđeliću: "Nikada nije glasao protiv odluka Nadzornog odbora"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ina se priopćenjem oglasila povodom današnjih izjava Damira Vanđelića.

Povodom današnjih izjava Damira Vanđelića vezanih za najnovniju aferu s Inom i plinom, oglasila se Ina čije priopćenje prenosimo u cjelosti:
 
"Ina ne podržava pokušaje političkog poentiranja na istrazi pokrenutoj u vezi prodaje plina, a izvrtanje činjenica u svoju korist može djelovati zavaravajuće na javnost. U šest godina koje je proveo na čelu Nadzornog odbora Ine, g. Vanđelić nikada nije glasao protiv odluka koje su donesene na tom tijelu, a koje su se odnosile na rad Uprave Ine te poslovanje kompanije.

Pročitajte i ovo Aktivisti Greenpeacea održali prosvjed ispred Inine zgrade GREENPEACE UPOZORAVA ''Ivana D – dvije godine nebrige'': ''Planira li Ina oboriti i preostalih 19 platformi na dno Jadrana?'' Bušenje Jadrana - 1 ODGOVOR NA PAD ISPORUKE Jadran kao rudnik plina? Ina planira izbušiti 11 novih bušotina. Još jedna zemlja ima isti odgovor na energetsku krizu

Nadalje, g. Vanđelić nije nikada na sjednicama Nadzornog odbora izjavio, niti je poslao mail kojim bi ukazivao na to da Ina gubi novac, kako to tvrdi danas. G. Vanđelić svoje insinuacije danas pokušava
nevješto potkrijepiti mailovima kao navodnim dokazima. Tako tvrdi da je u mailu poslanom u srpnju 2021. ukazivao na to da Ina gubi novac za razliku od MOL-a. Grafovi koji su poslani prikazuju poslovanje navedenih kompanija u 2020. godini, dakle više od godinu dana prije potpisivanja plinskih ugovora koji su sada pod istragom. U njima se uspoređuje povrat na imovinu i povrat na kapital MOL-a i Ine što je zbog različitog poslovnog portfelja kompanija neusporedivo. Nadalje, novčani gubici koje spominje u kontekstu sumnje na neovlaštenu prodaju plina odnosili su se na gubitke Ine iz 2020. godine do kojih je došlo uslijed 'zastoja' koje je uzrokovala pandemija koronavirusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera koja trese Hrvatsku Vanđelić progovorio o Ini, tvrdi da je Ćorić sve znao: "Poslao sam svima mail. Godišnje gubimo 200 milijuna eura, očito postoji problem..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve demantirao Tomislav Ćorić: "Nikad u životu nisam s Plenkovićem razgovarao o Škugoru"

G. Vanđelić također izvrće činjenice oko otkaza i postavljanja novih menadžera u Ini. Kao predsjednik Nadzornog odbora doista je mailom u svibnju 2021. tražio nadopunu sjednice točkom o menadžerima koji su napustili kompaniju, pri čemu je važno napomenuti da je dio njih to učinio na vlastiti zahtjev. Kao i u ostalim slučajevima glasanja g. Vanđelić je i na ovoj sjednici podržao odluke Uprave bez daljnjih pitanja i zahtjeva", navodi se u priopćenju Ine.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene