Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBAVEZA DUŽNOSNIKA

Objavljene nove imovinske kartice dužnosnika: Najviše pozornosti privukla je ona guvernera Vujčića, pogledajte i što imaju Plenković i Milanović

Aktualno Galerija Videozid: Imovinske kartice - 1 Videozid: Imovinske kartice - 1 Foto: DNEVNIK.hr Videozid: Imovinske kartice - 2 Videozid: Imovinske kartice - 2 Foto: DNEVNIK.hr Videozid: Imovinske kartice - 3 Videozid: Imovinske kartice - 3 Foto: DNEVNIK.hr Videozid: Imovinske kartice - 4 Videozid: Imovinske kartice - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Videozid: Imovinske kartice - 5 Galerija 1/6 >>
Objavljene su nove imovinske kartice, svi dužnosnici morali su ažurirati podatke za prošlu godinu do 31. siječnja ove godine. Među njima je i 1500 novih dužnosnika koji prvi put objavljuju svoju imovinsku karticu. Najviše pozornosti privukla je ona guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića.

Povjerenstvu bi ovaj mjesec trebalo stići ukupno 4 tisuće imovinskih kartica. Evo kako izgleda ona guvernera Borisa Vujčića:

U posljednjih godinu dana guverner je došao u posjed stana u Zagrebu od 92 četvorna metra procijenjenog na dva milijuna kuna, garaže, kuće u Sabunikama kod Zadra procijenjene na 1,5 milijuna kuna i livade u Kutini od gotovo 16 tisuća četvornih metara. Sve je to dobio darovnim ugovorom od svoje majke.

Vujčić je prvi put prijavio štednju. U godinu dana uštedio je 110.180 eura te 468.506 kuna.

To je ukupno oko 1,3 milijuna kuna. Zanimljivo je da je Vujčić prijavio i primitak od 511 tisuća kuna, a riječ je o nagradi Izvršnog odbora Mađarske narodne banke koja mu je dodijeljena za "iznimno pojedinačno djelovanje i životno postignuće pojedinaca na međunarodnoj sceni".

Guvernerova trenutačna plaća iznosi 48.502 kune, što je povećanje za gotovo 5000 kuna.

Od edukacija guverner je za 2021. godinu prijavio oko 50 tisuća kuna, a tu je još godišnji iznos od 131.503 kune.

Riječ je o primicima koje kao guverner ima temeljem ugovora s HNB-om, uplaćene premije osiguranja života te premije dobrovoljnog mirovinskog osiguranja...

Podsjetimo kako članovi Savjeta HNB-a i guverner imaju pravo na korištenje službenih automobila, pri čemu se to smatra primitkom u naravi. Sve troškove, uključujući i gorivo, podmiruje HNB.

Guverner ima i dvaput veću plaću od premijerove.

Premijer Andrej Plenković je prijavio plaću od 23.157 kuna. Porasla je u odnosu na 2020. godinu za tisuću kuna. Narasla mu je štednja sa 155.000 na 170.000 eura.

Više štedi i njegova supruga, štednja joj iznosi 7.224 eura, a bila je 7.072 eura.

To ne čudi, jer joj je porasla plaća za više od tisuću kuna, pa sad iznosi 10.773 kune. Na godišnjoj razini prima još nešto više od 12.000 kuna.

Posjeduje stan u Zagrebu površine 191,53 četvorna metra, koji je procijenjen na 2 milijuna i 600 tisuća kuna te osobni automobil iz 2011. godine, čija je vrijednost procijenjena na 85.000 kuna.

Evo i novosti iz imovinske kartice Zorana Milanovića: Od prošle godine porasla mu je plaća za 1500 kuna i sada iznosi 26.674 kune, kao i obiteljska štednja za 150.000 kuna i dosegnula je milijun kuna.

I njegovoj supruzi Sanji Musić Milanović porasla je plaća za oko tisuću kuna i sada je oko 15 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Imovinske kartice sudaca su javne - 2 Javno objavljeno Ušteđevine, automobili, stanovi, oranice... Provjerili smo imovinske kartice nekih od najmoćnijih ljudi u hrvatskom pravosuđu

Pročitajte i ovo Sudnica, ilustracija na službenoj stranici Projekt na koji se čeka 4 godine: Napokon objavljene imovinske kartice sudaca i državnih odvjetnika

Od nastavne aktivnosti dodatno zaradi 7.256 kuna na mjesec. Uz to, predsjednik posjeduje stan, garažu, dvije oranice, livadu i vikendicu sa zemljištem koje je stekao nasljedstvom te vlasništvo dijeli s trećim osobama. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene