Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi glavni državni odvjetnik

Što sve ima Turudić: Stan od 120 kvadrata, auto od 67.000 eura, zarađuje i od liječnika, a sad mu plaća drastično raste

Provjerili smo što sve posjeduje Ivan Turudić, dosadašnji sudac Visokog kaznenog suda i novi glavni državni odvjetnik.

Ivan Turudić još se kao predsjednik zagrebačkog Županijskog suda zalagao da javnost ništa ne zna o imovini sudaca. No, kako mu to nije prošlo, njegova imovinska kartica javno je dostupna, baš kao i ona glavne državne odvjetnice. A po tim podacima može se zaključiti da je Turudić imao bar 2500 razloga boriti se za svoju novu funkciju

Turudić je kao sudac Visokog kaznenog suda, što je dosad bio, mjesečno zarađivao do 4350 eura bruto, što u netu iznosi oko 2780 eura. No, ako je suditi po mjesečnim primanjima dosadašnje glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek, Turudića čeka plaća od 6900 bruto, odnosno oko 4220 eura. 

Pročitajte i ovo Sabor - 4 78 glasova Za Sabor odlučio: Ivan Turudić novi je glavni državni odvjetnik!

Prema dostupnim podacima Turudić ima stan od 120 kvadrata u Zagrebu čiju je vrijednost procijenio na 220.000 eura. Stan je kupio prodajom prethodnog stana. Ima i garažu u Zagrebu od 14 kvadrata čiju vrijednost cijeni na 10.000 eura. 

Suvlasnik je osmine kuće u Virovitici što procjenjuje na 4000 eura, oranice vrijedne 6000 eura te nekoliko vinograda u Milanovcu ukupne vrijednosti 4400 eura.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Di si radosti? Ivan Turudić je novi glavni državni odvjetnik: Pogledajte kako stoji u našoj anketi

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 25 Pitanje ovlasti Predsjednik Republike može suspendirati izbor šefa DORH-a? Čelnik Ustavnog suda objasnio kako stoje stvari

Iako u vlasništvu ima VW Polo vrijedan 10.000 eura (koji je, kaže, kupio prodajom starog Pola od sina te svog Upa), puno je zanimljivije da mjesečno plaća 600 eura za automobil vrijedan čak 67.000 eura koji je uzeo na leasing u lipnju 2022. godine. Marka automobila se ne spominje.

Također je zanimljivo da Turudić, osim sudačke plaće, prima 3200 eura od Hrvatske liječničke komore gdje obnaša funkciju predsjednika Visokog suda časti. U imovinskoj kartici naveo je i da na osnovu ugovora o djelu prima 2000 eura neto.

Supruga ima stan, ušteđevinu...

Novi glavni državni odvjetnik nema ušteđevine, kao ni udjela u fondovima i slično. Ali ušteđevinu ima njegova supruga. 

Prema onome što je prijavio sam Turudić, njegova supruga uštedjela 64.000 eura i 20.000 dolara. Ušteđevina u eurima je dijelom od isplate životnog osiguranja, prodaje Turudićeve nekretnine te od prihoda od nesamostalnog rada. Dolare je uštedjela, kako je napisao Turudić, štednjom i darom sina.

Ima supruga i stan u Zagrebu od 63 kvadrata koji su te 2019. godine, kad je i objavljena imovinska kartica, procijenili na 132.000 eura.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene