Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Di si radosti?

Ivan Turudić je novi glavni državni odvjetnik: Pogledajte kako stoji u našoj anketi

Ivan Turudić
Ivan Turudić Darko Tomas/Cropix
Aktualno Galerija Ivan Turudić Ivan Turudić Foto: Bruno Konjevic/Cropix Ivan Turudić Ivan Turudić Foto: Dnevnik Nove TV Grafiti na Mimari Grafiti na Mimari Foto: Goran Stanzl/Pixsell Grafiti na Mimari Grafiti na Mimari Foto: Goran Stanzl/Pixsell +1 Ivan Turudić Galerija 1/6 >>
Ivan Turudić izabran je za glavnog državnog odvjetnika danas u Saboru unatoč protivljenju predsjednika Zorana Milanovića i dijela hrvatske javnosti.

Sabor je izabrao Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika sa 78 glasova. Iako je protiv njegova izbora bio i predsjednik Zoran Milanović te dio opozicije, Andrej Plenković nije odustao od svog kandidata.

Za njega se radilo o političkom voajerizmu, a za suca koji je pokušao dijelom opravdati bliske odnose s optuženicima za korupciju kaže: "Nije lagao, samo je bio reduciran u izričaju."

Turudić je dobio i unisonu potporu HDZ-ovih koalicijskih partnera. 

Pročitajte i ovo Milijan Brkić i Josipa Pleslić Nove poruke Tko je Klokan iz poruka Josipe Rimac i Milijana Brkića?

Dosad je u medijima objavljeno već nekoliko stotina poruka dopisivanja s Josipom Pleslić (ex Rimac) u vrijeme kad je Turudić bio predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, a u kojima joj je između ostalog pisao da se "ne brine jer neće biti privođenja". Poruke otkrivaju i da se Rimac s Turudićem sastajala zbog konkretnih predmeta vođenih na tome sudu, da je od njega znala tražiti i pravne savjete, ispijala kavu sa sutkinjom koju je nazivala "mojom i tvojom", ali i da je on od nje ponekad tražio usluge te ju je čak pozivao i u svoj stan. 

Pročitajte i ovo Ivan Turudić "Di si lipa" Evo kako izgleda i čime se bavi supruga suca Ivana Turudića, zajedno imaju i dvoje djece

Poruke "Di si radosti" i "Di si lipa", kako su si tepali, neće tako skoro pasti u zaborav.  

Na drugi aspekt Turudićeve kompromitiranosti upozorio je predsjednik Zoran Milanović jer se sastajao sa Zdravkom Mamićem prvo kao osumnjičenikom pa optuženikom. Iz poruka koje je Rimac pisala Milijanu Brkiću, tadašnjem glavnom tajniku HDZ-a proizlazi i da se Mamić u HDZ-u kod Tomislava Karamarka raspitivao o reizboru Turudića na čelu Županijskog suda. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Imaš pravo, ostvari ga Provjerite koje sve usluge kod zubara možete dobiti na račun HZZO-a: Za jednu besplatnu mnogi ne znaju, misle da je riječ o estetskoj usluzi

U našoj anketi recite nam što mislite je li trebao, s obzirom na sve što je objavljeno, Ivan Turudić biti glavni državni odvjetnik. 

 

Quiz Maker - powered by Riddle

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene