Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikati se izjasnili

Ili referendum ili generalni štrajk 10. prosinca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko Vlada ne ispoštuje volju 717 tisuća građana koji su potpisali zahtjev za održavanjem referenduma, 10. prosinca će se održati generalni štrajk.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Sindikati - 3 "Poruka Vlade je da im nismo važni" U ponoć istječe rok! Učiteljica Gordana o koeficijentima: "Radim 42 godine, a u mirovinu ću otići kao najslabije plaćena među svim državnim i javnim službama"

Čelnici sindikalnih središnjica najavili su kako će radi ostvarenja prava građana na referendum početkom prosinca održati niz prosvjeda po hrvatskim gradovima koji će kulminirati generalnim štrajkom i velikim prosvjedom u Zagrebu. Gerenalni štrajk će se održati 10. prosinca jer se taj dan u svijetu obilježava Dan ljudskih prava.

>> Sindikati prikupili dovoljan broj potpisa za referendum

>> 'Vlada prenapuhala cifru za referendum'

Sindikati su najavili i kako su spremni organizirati potpisivanje peticije za prijevremene izbore, a ovaj tjedan će imati i sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor. Na sastanku koji je zakazan za petak sindikati će zatražiti pregovore o sindikalnim zahtjevima za promjenom gospodarskog i socijalnog stanja u zemlji koji trebaju završiti do 22. prosinca. Ako se dotad ništa ne dogovori, sindikalci najavljuju za početak iduće godine novi ciklus prosvjednih aktivnosti, uključujući i još jedan generalni štrajk. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene