Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukoliko Vlada ne ispoštuje volju 717 tisuća građana koji su potpisali zahtjev za održavanjem referenduma, 10. prosinca će se održati generalni štrajk.


Čelnici sindikalnih središnjica najavili su kako će radi ostvarenja prava građana na referendum početkom prosinca održati niz prosvjeda po hrvatskim gradovima koji će kulminirati generalnim štrajkom i velikim prosvjedom u Zagrebu. Gerenalni štrajk će se održati 10. prosinca jer se taj dan u svijetu obilježava Dan ljudskih prava.

Vezani članci Školska godina počinje 7. rujna Učiteljica odgovorila Sindikatu koji ju je javno osramotio: "Ja nisam TV Đurđa ni tetka, ja sam samo učiteljica" Ana Tuškan i Sanja Vištica - 4 Tuškan o pregovorima sindikata s Vladom: ''Mi smo jedini na dvostrukom udaru, naravno da na to nećemo pristati"

>> Sindikati prikupili dovoljan broj potpisa za referendum

>> 'Vlada prenapuhala cifru za referendum'

Sindikati su najavili i kako su spremni organizirati potpisivanje peticije za prijevremene izbore, a ovaj tjedan će imati i sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor. Na sastanku koji je zakazan za petak sindikati će zatražiti pregovore o sindikalnim zahtjevima za promjenom gospodarskog i socijalnog stanja u zemlji koji trebaju završiti do 22. prosinca. Ako se dotad ništa ne dogovori, sindikalci najavljuju za početak iduće godine novi ciklus prosvjednih aktivnosti, uključujući i još jedan generalni štrajk. (Hina)