Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne nazire se kraj

Iduća dva dana još ledenije, a zatim novi, obilan snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutra i prekosutra očekuje nas sunčanije i mirnije vrijeme, a onda slijedi još jedna snježna epizoda.

Vrijeme se postupno smiruje, snijeg pada sve slabije, a uskoro će se i djelomice razvedriti. Nažalost ostaje jako hladno, ostaje i vjetrovito tako da ćemo i bez novog snijega i sutra imati o čemu pričati.

Pročitajte i ovo Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica

Srijeda i četvrtak bit će suhi, možda je pravo vrijeme da obavite sve ono što zbog snijega niste proteklih dana, no već od petka stiže nam novo naoblačenje i nove oborine; uz ovu vrlo nisku temperaturu bit će to ponovno snijeg, samo na jugu zemlje i snijeg i kiša.

>> Pogledajte kolike su ove sige! Znate li gdje su snimljene?

Još uvijek smo pod većinskim utjecajem sibirske anticiklone, ciklona sa Sredozemlja ponovno se popunjava i slabi pa će i vlažnog zraka idućih dan, dva, nad našim krajevima biti manje. U takvim okolnostima, već će sutra ujutro biti djelomice sunčano, s promjenjivom naoblakom, osobito duž Jadrana.

Malo snijega moguće je još ponedje u gorju. Temperatura se u kopnenom dijelu zemlje može spustiti i do -15, a većinom ispod nule bit će i na moru. U noći i ujutro još će puhati jaka i olujna, na udare i orkanska bura. Djelomice ili pretežno sunčano vrijeme u unutrašnjosti će se nastaviti i poslijepodne: vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a najviša dnevna temperatura bit će imeđu -8 i -4 stupnja.

>> Deseci akcija spašavanja samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji

U gorskoj Hrvatskoj promjenjivo oblačno u nastavku dana, na sjevernom Jadranu kasnije će biti više sunčanog vremena. Sjeveroistočnjak u gorju, a bura na moru poslijepodne će slabjeti. Ipak, zadržat će se hladno, u gorju najviše -7, na moru od -2 do 3 stupnja. U Dalmaciji sutra promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima pri čemu će više oblaka biti na jugu. Jaka bura će poslijepodne slabjeti. Temperatura ovdje napokon iznad nule, najviša dnevna na sjevernom dijelu do 5, na južnom i do 8 stupnjeva.

U petak i subotu novi snijeg

U četvrtak će još u početku biti sunčano, a zatim slijedi naoblačenje; u petak i subotu i novi snijeg. Obilniji i češći, u svakom slučaju u gorskoj Hrvatskoj. Vjetar će ponovno pojačati, a ostaje i vrlo hladno, posebno tijekom noći i jutra.

I na moru će se u četvrtak postupno naoblačiti, pa će u petak na većem dijelu Jadrana, a osobito u unutrašnjosti Dalmacije padati snijeg, ponegdje i obilniji. Samo će na krajnjem jugu ipak kišiti. U petak očekujemo i ponovno jačanje bure, do olujnih razmjera što će se nataviti i u subotu. Dakle, sutra i prekosutra sunčanije i mirnije, a onda slijedi još jedna snježna epizoda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene