Obavijesti Video Pretražite Navigacija
parlamentarni izbori

I ostali slažu koalicije: Vraćaju se nekad jake stranke

Aktualno Galerija Sandra Benčić - 2 Sandra Benčić - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Sandra Benčić - 1 Sandra Benčić - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Glasačka kutija - 2 Glasačka kutija - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Glasačka kutija - 1 Galerija 1/4 >>
I ostale stranke slažu koalicije. Na scenu se vraćaju neki bivši Karamarkovi ministri i neke, davno, jake stranke. Više u izvještaju reporterke Dnevnika Nove TV Anja Perković.

U tzv. ženskoj turneji, Možemo! je stigao do Dubrovnika sa svojih, kako kažu 13 hrabrih poteza. Ali jedan im je poseban.

"Primjerice u načinu izbora ustavnih sudaca. E, pa ajmo onda to promijeniti, ajmo onda ne birati islužene političare, već ustavnopravne stručnjake", poručuje Sandra Benčić.

Most i suverenisti dogovorili su listu i za 3. izbornu jedinicu.

"Idući tjedan, sve te liste predat ćemo Državnom izbornom povjerenstvu", rekao je Željko Sačić iz HS-a.

A njima su dosad pristigle tek dvije liste iz redova manjina. Mostov Zvonimir Troskot u Karlovcu je prijavio sumnje da je u nekim biračkim odborima na lokalniim izborima bilo više listića nego birača.

Pročitajte i ovo Branko Bačić, potpredsjednik HDZ-a i Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Otkrio i zašto je Beroš otpao Bačić o novom adutu HDZ-a: "Ušao je u ovu utakmicu jer je vidio kaos koji stvaraju Milanović i SDP"

Politika nije zaobišla ni Slavoniju. Nakon što je Penava obišao Vukovarske leptiriće najavio je slogan kampanje. "Ustani i ostani - poruka svim raseljenim građanima i dijaspori, ali i svim ovim mladima", poručio je Ivan Penava.

Domagoj Hajduković nosit će četvrtu listu socijaldemokrata.

"Da ne biraju korupcijaše, huškače, bukače, nego da biraju one koji zaista svojim radom i znanjem žele pomoći", kaže Hajduković.

Pročitajte i ovo Predsjednik Republike Zoran Milanović - 2 Nova objava Predsjednik Milanović ponovno se oglasio: "Tko god nije vidio problem..."

Novu koaliciju Za Domovinu predstavili su i HSP, Hrvatsko bilo i HDSS. A na političkoj sceni osnovana je još jedna stranka Demokršćani, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene