Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U moru kod španjolskog otoka Formentere izgorjela je 45 metara duga jahta Aria SF vlasnika Paola Scudierija. Riječ je o luksuznom brodu čija je vrijednost veća od 20 milijuna eura, a koji je u promet pušten ove godine.


Jahta vrijedna 20 milijuna funti u vlasništvu talijanskog bogataša Paola Scudierija izgorjela je u plamenu u blizini španjolskog otoka Formentere.

Brod Aria SF dužine 45 metara zapalio se u četvrtak poslijepodne, samo mjesec dana nakon što je isporučen vlasniku.

Devet putnika i sedam članova posade koji su bili na brodu u trenutku izbijanja požara spasili su dva broda španjolske obalne straže. Za sada nema informacija o tome je li Scudieri bio na jahti.

Jahta je imala bazen, pet spavaćih soba i teretanu. Trebala je službeno biti predstavljena na Jahting festivalu u Cannu ove godine.

Istraga o požaru u tijeku

Na Ibizu ju je dovukao brod Obalne straže. Istraga o uzroku požara je u tijeku, piše Daily Mail.

Glasnogovornik španjolske službe obalne straže rekao je da su svi zatečeni na jahti u trenutku požara na sigurnom.

Požari - 4 Pakao u Francuskoj, požari divljaju posvuda: "Ne znate hoće li kuće biti tamo kad se vratite"

"Evakuirani su na policijski čamac. Dva plovila obalne straže, Salvamar Acrux i Guardamar Concepcion Arenal, poslana su u akciju nakon dojave u četvrtak oko 17 sati", kazao je.

Scudieri je predsjednik tvrtke Gruppo Addler, proizvođača dijelova za unutrašnjost automobila, koju je osnovao njegov otac Achille 1956. godine. Neto vrijednost tvrtke procjenjuje se na više od 500 milijuna eura.

Požar u Francuskoj Apokalipsa danas: Općine nemaju vode, požari odnose kuće, šume i vinograde

Scudieri je otac četvero djece. Obitelj živi u Napulju. Osnivač je grupe koja posjeduje 19 restorana u Italiji. Plovilo je kupio još 2019., ali ga je preuzeo tek prošli mjesec.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju