Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjenje lista čekanja

HZZO sklopio ugovore s privatnim poliklinikama za pojedine pretrage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravno vijeće HZZO-a odabralo je danas najpovoljnije ponuditelje na sekundarnoj i tercijarnoj razini zdravstvene zaštite za interventno ugovaranje pojedinih postupaka radi smanjenja Nacionalne liste čekanja, priopćeno je iz HZZO-a.

Na zahtjev Ministarstva zdravlja, HZZO je proveo natječaj za interventno ugovaranje pojedinih dijagnostičkih i terapijskih postupaka sa zdravstvenim ustanovama i privatnim zdravstvenim radnicima koji će se izvršavati isključivo po zahtjevu naručitelja.

Kao najpovoljnije odabrane su ponude Poliklinike Medikol za CT koronarografiju, Poliklinike Turjak iz Đakova i Poliklinike Oxy za hiperbaričnu oksigenoterapiju, Poliklinike Škvorc za IVF/ICSI u prirodnom ciklusu, u stimuliranom ciklusu-blagi protokol i standardnom protokolu te Klinike za ortopediju Lovran za ostale postupke na ramenu i stopalu.

>> Ravnatelj HZZO-a: Trećina pacijenata u bolnicama je višak

Pročitajte i ovo MSCT uređaj Važna novost HZZO protiv lista čekanja: Ugovorili dodatne preglede s privatnim klinikama Ilustracija Jesu li liste čekanja liste umiranja? "Stvari su se otele kontroli. Ako će nas poduplati kao Gremline tako što će nas iza ponoći zaliti vodom, Beroš možda to i riješi"

Upravno vijeće donijelo je i odluku o raspisivanju natječaja za interventno ugovaranje dijagnostičkih postupaka MR za osigurane osobe s područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, također u svrhu smanjenja liste čekanja.

Ugovor za obavljanje postupaka PET/CT s Poliklinikom Medikol produžen je do 30. rujna.

Na liste lijekova HZZO-a uvršteno je ukupno 195 novih oblika lijekova, od čega je 160 uvršteno na osnovnu, a 35 na dopunsku listu lijekova.

Riječ je uglavnom o generičkim paralelama postojećih lijekova.

Na osnovnu listu uvršteno je 5 novih lijekova u 7 oblika. Radi se o lijekovima za liječenje šećerne bolesti, infekcija uzrokovanih parazitima, antipsihotiku, lijeku za razvoj pluća kod novorođenčadi te o lijeku za regulaciju razine fosfata kod bolesnika na dijalizi.

Na dopunsku je listu, pak, uvršteno 9 novih lijekova, u 16 oblika - lijekovi za liječenje kronične opstruktivne plućne bolesti, trbušne boli, čišćenje crijeva prije pretrage, za liječenje akni, za liječenje alergija, te po dva lijeka za liječenje povišenog krvnog tlaka i za liječenje boli.

U priopćenju stoji i da je HZZO osigurao novac za poseban standard u provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja za timove na područjima na kojima postoje veća odstupanja u organiziranju zdravstvene zaštite - prometno izoliranim i demografski ugroženim područjima, kao što su hrvatski otoci te brdsko-planinska i druga izolirana područja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene