Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvođenje reda

HZZO sklopio ugovore s privatnim poliklinikama: 'Nije bilo nikakvih dogovora ispod stola'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Rajko Ostojić izjavio je kako je HZZO sklopio ugovore s privatnim poliklinikama koje su unutar zdravstvene mreže. Dodao je kako polako uvode red.

Na upit oko privatne poliklinike Medikol, s kojom nije obnovljen ugovor o pružanju usluge magnetske rezonancije, ministar je rekao kako nije detaljno upoznat sa situacijom. Budući da ugovor s Medikolom nije potpisan, oko 400 tisuća stanovnika sjeverne Hrvatske, neke će pretrage moći obavljati samo u javnim bolnicama koje su za to opremljene.

>> Ostojić: Na cestama ovog ljeta 14 punktova Hitne pomoći

Pročitajte i ovo Provjereno - Medikol i Ivan Rajković - 2 Provjereno otkriva Država mu naredila da sruši ilegalnu zgradu! Za to vrijeme, ista ta država, godinama mu daje desetke milijuna eura Provjereno: prevara privatne tvrtke Medikol - 5 Provjereno Nevjerojatan slučaj! Ilegalno gradi već godinama i ne plaća kazne, ali milijunski posao s državom nikada nije došao u pitanje: ''Čiji je interes?''

'Nikakvih dogovora ispod stola nije bilo i to naprosto neće bit dok sam ja u Ministarstvu zdravlja. Nećemo donosit protuustavne, protuzakonite odluke. Definitivno mora biti rezervna varijanta, to vam mogu odgovoriti kada dobijem točan podatak. Znam da je Medikol imao ugovor, ima ugovor za PET CT, to smo produžili. Da li smo za neke druge radiološke, provjerit ću u HZZO-u', kazao je ministar Ostojić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene