Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oznaka 'HB'

HZZO izradio nove zdravstvene iskaznice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje izradio je nove zdravstvene iskaznice, koji će imati oznaku 'HB'.

'HB' iskaznice će zamijeniti dosadašnje iskaznice obveznog i dopunskog osiguranja za članove obitelji smrtno stradalog, zatočenog i nestalog branitelja iz Domovinskog rata, hrvatske ratne vojne invalide te hrvatske branitelje iz Domovinskog rata s utvrđenim oštećenjem organizma od najmanje 30 posto, koji su oslobođeni plaćanja participacije prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja.

Takva je odluka, kojoj je cilj pojednostavljenje korištenja zdravstvene zaštite tih kategorija osiguranika, donesena na današnjoj sjednici Upravnog vijeća HZZO-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Simbol Antikrista Grčka crkva ne želi broj 666 na osobnim iskaznicama Slika nije dostupna Saslušanje Deše Mlikotin-Tomić odgođeno zbog njezinih zdravstvenih tegoba

>> Uskoro nove zdravstvene iskaznice s elektroničkim čipom

Upravno vijeće utvrdilo je i da će, nakon uvođenja e-uputnica za biokemijske laboratorije u primarnoj zaštiti, vađenje krvi kod izabranog liječnika biti obavezno u svim ordinacijama opće/obiteljske medicine u Hrvatskoj od 1. lipnja, te da će u suradnji s Hrvatskom komorom medicinskih biokemičara i Hrvatskom komorom medicinskih sestara do kraja svibnja biti završena edukacija medicinskih sestara za taj postupak kako pacijenti ne bi više morali radi toga odlaziti u laboratorije.

HZZO će, kako je odlučeno, imati i trajno otvoren natječaj za ugovaranje potrebnog broja timova u djelatnosti medicine rada, a nastavit će se i financiranje pripravničkog staža zdravstvenih radnika visoke i više stručne spreme, za što su osigurana sredstava u Državnom proračunu, navodi se u današnjem priopćenju. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene