Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko vlastite tvrtke

HŽ-ov direktor HŽ-u prodavao žarulje po tri puta višoj cijeni?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marijan Klarić, direktor HŽ Putničkog prometa i član Uprave Hrvatskih željeznica, jedan od šestorice najmoćnijih šefova, preko tvrtke Dual d.o.o., prodaje HŽ-u za 80 kuna žarulje za vlakove koje stoje 25 kuna, piše Jutarnji list.

Klarić to, prema izvoru lista, radi s Milanom Brkićem, nekadašnjim direktorom Vuče vlakova kojega je prije dvije godine direktor HŽ-a Davorin Kobak smijenio na zahtjev ministra Božidara Kalmete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HŽ: Natječaj po proceduri Odvjetništvo radi na slučaju nabave uređaja u HŽ-u Slika nije dostupna Hrvatske željeznice Afera za aferom, nikako do dobre reputacije

>> Koliko je novca u HŽ-u uzalud potrošeno?

'Marijan Klarić i Milan Brkić vode tvrtku Dual koja HŽ-u prodaje žarulje za lokomitive za tri do četiri puta veću cijenu. Brkić je bio direktor Vuče vlakova, ali ga je tadašnji glavni direktor Kobak smijenio, piše Jutarnji. Nedavno je Uprava Hrvatskih željeznica zabranila da se posluje s tvrtkom Industrooprema, od koje je HŽ nabavljao rezervne dijelove za teretne i putničke vagone također po višestruko višoj cijeni. 'Razlog tome jest što je ta tvrtka navodno pod istragom', rekao je izvor Jutarnjeg. Klarić i Brkić, piše list, osigurali su se tako što su za osnivače tih dviju tvrtki upisali anonimne osobe koje se ne može lako povezati s njima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene