Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna utrka Mliječna staza

Dvije i pol tisuće djece i odraslih trčalo za udomiteljske obitelji

UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza
UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza PR
Aktualno Galerija UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza Foto: PR UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza Foto: PR UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza Foto: PR UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza Foto: PR +1 UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza Galerija 1/6 >>
Utrka Mliječna staza ove je godine dio nacionalne kampanje Svako dijete treba obitelj. Cilj je kampanje, koju su pokrenuli Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i UNICEF u suradnji s Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece, povećanje broja toplih, brižnih udomiteljskih obitelji za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Više od 2500 djece i odraslih trčalo je jučer na UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza uz glasnu podršku navijača. 

Pročitajte i ovo Utrka u Zadru rasprodana - 2 Rasprodano! Svjetski poznata humanitarna utrka u Zadru: Trči se za one koji ne mogu UNICEF-ova Mliječna staza - 3 UNICEF I RESORNO MINISTARSTVO Lea ima 15 godina i niz poteškoća od rođenja, ali poteškoća ima i u sustavu: UNICEF i ove godine organizira humanitarnu utrku za pomoć Lei i drugoj djeci s poteškoćama

U prijepodnevnim su se satima na Trgu kralja Tomislava odvijale revijalne dječje utrke u kojima je sudjelovalo više od 400 djevojčica i dječaka. Program je vodila glumica i prijateljica UNICEF-a Mirna Medaković Stepinac, a okupljenu djecu pozdravile su i bodrile pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza Foto: PR

Start utrke za odrasle označile su Matea Matošević, prvakinja Hrvatske u maratonu, i Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Dobrodošlicu trkačima i njihovim navijačima poželjeli su dr. sc. Vjekoslav Jeleč, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i predstavnik Grada Zagreba te glumica i UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Bojana Gregorić Vejzović, a u programu su sudjelovali i Marina Hoblaj i Mladen Ignac, predstavnici Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece, te ambasadorice utrke Mirna Medaković Stepinac i Nevena Rendeli Vejzović. Glazbeno zagrijavanje osigurala je grupa Vatra u unplugged izdanju, a za ono sportsko pobrinula se poznata trenerica i ambasadorica utrke Mliječna staza 2018. Marija Andrijašević.

Na utrci od 5 kilometara prva tri mjesta osvojili su:
Ženska utrka: Ana Murat (1.), Anđelka Kasum (2.) i Helena Gleđa (3.)
Muška utrka: Blaž Car-Pavlic (1.), Ante Živković (2.) i Danijel Peček (3.)

Na utrci od 10 kilometara prva tri mjesta osvojili su:
Ženska utrka: Kimberly Pašalić (1.), Valentina Belović (2.) i Ines Jozić (3.)
Muška utrka: Ivan Maletić (1.), Mladen Ignac (2.) i Ivan Lacić (3.)
Ukupan poredak trkača može se pogledati na stranici www.utrka.hr.

UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza Foto: PR

Utrka Mliječna staza označila je početak kampanje Svako dijete treba obitelj, čiji je cilj da djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi dobiju priliku odrastati u toplini obitelji.

„Od srca hvala svim zvijezdama Mliječne staze koje su ove godine u još većem broju zasjale i pokazale da građani podržavaju djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. I ovom prilikom pozivam brižne obitelji da otvore svoja srca i vrata djevojčicama i dječacima koji sada odrastaju u institucijama”, poručila je na kraju utrke Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

U sklopu kampanje pokrenuta je besplatna telefonska linija 0800 8282 na kojoj građani zainteresirani za udomiteljstvo mogu dobiti sve potrebne informacije. Prihod od kotizacija s utrke Mliječna staza bit će usmjeren za pomoć u opremi udomiteljskim obiteljima u kojima su smještena najmlađa djeca te za njihovu edukaciju. Za najmlađu djecu i udomiteljske obitelji koje se o njima brinu UNICEF će, u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, osigurati kolica, sjedalice za auto, krevetiće, komode za prematanje, stolce za hranjenje i drugu potrebnu opremu.

Utrka je održana pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba, te uz podršku Kauflanda, Tele2, Zagrebačkog Holdinga i Hrvatskog društva skladatelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene