Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stranka umirovljenka

Umirovljenici će u rujnu primiti rekordan iznos usklađivanja mirovina

Usklađivanje mirovina - 2
Usklađivanje mirovina - 2 Foto: Getty Images
Član Predsjedništva i Savjeta Hrvatske stranke umirovljenika Željko Šemper piše kako sada za potrebe izračuna polugodišnjeg usklađivanja mirovina od 1. srpnja imamo konačnu stopu potrošačkih cijena za prvo polugodište 2022. godine u odnosu na prethodno polugodište, koja iznosi 5,9 posto.

"Danas je DZS objavio iznos prosječne bruto plaće za svibanj koja iznosi 10.440,00 kuna. Prema tome za razdoblje od siječnja do svibnja 2022. godine u odnosu na razdoblje srpanj-studeni 2021. godine stopa rasta bruto plaća iznosi 6,1 posto. Iz ovih javno dostupnih i poznatih podataka prema formuli usklađivanja u omjeru 70:30 u ovom trenutku postotak usklađivanja mirovina iznosi 6,04 posto", piše u priopćenju Hrvatske stranke umirovljenika.

Dodaje se kako je to privremeni postotak usklađivanja mirovina jer će DZS 19. kolovoza objaviti prosječnu plaću za lipanj i tek onda ćemo imati konačan postotak usklađivanja mirovina.

Pročitajte i ovo Kako se određuje mirovina? - 2 Imaš pravo, ostvari ga Prijevremena, starosna, prvi i drugi stup... Znate li izračunati koji iznos mirovine vas čeka?

"Umirovljenici će rekordan iznos usklađivanja mirovina primiti u rujnu, na mirovini za kolovoz, kao i zaostatak za srpanj", piše u priopćenju HSU-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene