Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nećemo doprinos na mirovine

HSU ne pristaje na zdravstvenu reformu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom na najavu početka drugog kruga pregovora o zdravstvenoj reformi u kojoj se kaže da ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović nije odustao od uvođenja zdravstvenog doprinosa na mirovine, HSU na takvu reformu ne može pristati, ističe stranka u priopćenju.

'HSU može pristati na uvođenje najviše tri-postotnog zdravstvenog doprinosa isključivo za umirovljene saborske zastupnike i članove vlade, čije mirovine nisu 'pokrivene' uplatama doprinosa'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Novi nameti u zdravstvu su nedopustivi' Slika nije dostupna NHS traži uključivanje socijalnih partnera u zdravstvenu reformu

Iz HSU poručuju da bi u slučaju uvođenja zdravstvenog doprinosa na mirovine došlo do nedopustivog djelovanja zdravstvenog sustava na mirovinski, odnosno zanemarila bi se činjenica da su umirovljenici zdravstvene doprinose već jednom platili. 

>> Nema odstupanja od uvođenja zdravstvenog doprinosa na mirovine

'Još jednom upozoravamo i da bi, provede li se tako zamišljena reforma, došlo do dvostrukog oporezivanja mirovina svih umirovljenika čija mirovina prelazi 3.200 kuna i koji već plaćaju porez od 15 posto'.

HSU očekuje da će se pri izradi zakonskih prijedloga, posebice onih iz djelokruga Ministarstva financija, voditi računa o principu zaštite stečenih prava umirovljenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene