Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže trajno rješenje

IDU KORAK DALJE 'Inicijativa Mosta nije dovoljna, Mesićev ured se mora ukinuti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnici HSP Ante Starčević održali su pressicu u Saboru na temu izmjena zakona o Uredu bišeg predsjednika te pozdravili inicijativu zastupnika Mosta, iako ističu da ni ona nije dovoljna.

Šef HSP AS Ivan Tepeš i saborski zastupnik te stranke Pero Ćorić održali su pressicu u Saboru i poručili da nije u redu bivšem predsjedniku Hrvatske, Stjepanu Mesiću, ostaviti Ured bivšeg predsjednika na doživotnoj razini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIKI SAN HSP AS-A 'Da u Hrvatskom saboru bude križ od 3 metra jer je u Poljskoj 2. Nije u redu da Hrvatska bude sekularna država' Slika nije dostupna Oštra retorika HSP AS: 'To nije govor mržnje nego pjesnička forma'

"Mi smo već uputili u proceduru izmjenu zakona o Uredu bivšeg predsjednika, kako bi ugasili ured Stjepana Mesića. Mi nismo zadovoljni njegovim radom. Čestitamo našim partnerima iz Mosta što su tražili smanjenje novca za taj Ured, no to nije dovoljno. Mi sad predlažemo ponovno zakon, koji je odbila Milanovićeva Vlada", istaknuo je Pero Ćorić.

"Mi ćemo uputiti isti zakon koji smo uputili u svibnju 2015. godine. Naš zastupnik je postavio pitanje vezano za funkciju Ureda bivšeg predsjednika i tad smo dobili odgovor bivše Vlade, gdje nam ništa nije rečeno o ulozi i funkciji, nego samo tablica troškova. Zato smo išli s ovim zakonskim prijedlogom, na koji smo dobili negativno misljenje. Ta točka nikad nije došla na dnevni red. Sukus prijedloga je da ostane izmjena, da prava budu pet godina nakon isteka mandata, a sporan je samo članak 6., gdje se govori da Mesić može doživotno koristiti taj ured", ističe šef HSP AS Ivan Tepeš.

"Ovo od strane Mosta, amandman za novce, je politikantski potez. Mi smo od prvog dana bili protiv ukidanja subvencija za školarce pa su to uveli, da bi poslije maknuli", dodaje Ćorić.

Tepeš je pojasnio da se traži izmjena samo jednog članka zakona te da nije cilj poslati predsjednika države nakon iteka mandata na ulicu, ali da isto tako nije u redu dati mu doživotan ured.

"Kod nas je nepromjenjivo samo 10 zapovijedi božjih. Niti jedan zakon koji napiše čovjek nije nepromijenjiv", zaključio je Tepeš.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene