Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Možemo doživjeti katastrofu''

Hrvoje Zekanović: ''U Hrvatskoj smo ušutkani, idemo u Marakeš prosvjedovati protiv Globalnog kompakta''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović najavio je u srijedu da s još dvojicom kolega iz građanske inicijative Hrvatski bedem 10. i 11. prosinca putuje u marokanski grad Marakeš kako bi prosvjedovali protiv prihvaćanja Globalnog kompakta za sigurne, uredne i regularne migracije.

Zekanović je na konferenciji za novinare u Saboru izjavio da su ogorčeni što o tzv. Marakeškom sporazumu nije raspravljao Hrvatski sabor te da ne znaju stajalište predsjednice Republike o njemu. Nezadovoljstvo će, kaže, izraziti press-konferencijama, prosvjedima na ulici i povezujući se sa sličnim inicijativama iz drugih zemalja.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Ilustracija tragedija u Albaniji U stravičnoj nesreći osam ljudi poginulo: Automobil jurio 200 km/sat i sletio u rijeku

Željko Sačić, predstavnik građanske inicijative Hrvatski bedem, kojoj je u fokusu Marakeški sporazum i migracije, rekao je kako putuju u Marakeš da ''budu glas obespravljenog i potpuno demokratski uštukanog hrvatskog naroda, suverenista koji nisu imali priliku reći ni jednu jedinu riječ u državnim institucijama o tom sporazumu“.

''Nismo o tome mogli govoriti na Vladi, u Saboru, na Odboru, ušutkani smo. Zekanović ide u Marakeš kazati da smo mi Hrvati, poput naših susjeda Mađara, Talijana, Čeha, Slovaka, pa i prijatelja iz SAD-a i Japana i mnogih drugih, protiv Marakeškog sporazuma i da ćemo učiniti sve što je u našoj moći kako taj sporazum, ako bude prihvaćen u Hrvatskoj i to nelegitimno, ne zaživi u primjeni“, naglasio je Sačić.

''To je naš cilj jer taj sporazum izjednačava ilegalne i legalne migracije, hrvatskom narodu stavlja na leđa dodatnu tlaku, dodatne financijske obveze i dodatno upozorava budućnost razvoja hrvatskog čovjeka jer mi smo i danas u velikoj krizi, demografskoj, socijalnoj, gospodarskoj, financijskoj, a prihvaćanjem Marakeškog sporazuma možemo doživjeti veliku, nepopravljivu nacionalnu katastrofu", ocijenio je.

"Učinit ćemo sve da osvijestimo hrvatski narod, unatoč trenutačnoj vladajućoj eliti, kakva nam velika opasnost prijeti od prihvaćanja te globalističke ideje“, poručio je Sačić.

Marijan Pavliček iz Hrvatske konzervativne stranke (HKS) upozorio je na opasnosti Marakeškog sporazuma, od gubitka suvereniteta do „opasne zamke uvođenja nove vrste cenzure jer su države koje ga prihvate dužne osigurati pravo na slobodu govora, odnosno, uskratiti financiranje tzv. rasističkih medija“. ''Tko će odrediti kada se prelazi granica dobrog ukusa, a kada se prelazi u rasizam?“ upitao je Pavliček procijenivši da je riječ o cenzuri kao u bivšoj državi. (Hina)

Aktualno Znakovi koji jasno upozoravaju da nam se približava smak svijeta Znakovi upozorenja (Foto: eatliver.com) - 3 Znakovi upozorenja (Foto: eatliver.com) - 3 Foto: eatliver.com Znakovi upozorenja (Foto: eatliver.com) - 17 Znakovi upozorenja (Foto: eatliver.com) - 17 Foto: eatliver.com Znakovi upozorenja (Foto: eatliver.com) - 16 Znakovi upozorenja (Foto: eatliver.com) - 16 Foto: eatliver.com Znakovi upozorenja (Foto: eatliver.com) - 15 Znakovi upozorenja (Foto: eatliver.com) - 15 Foto: eatliver.com Znakovi upozorenja (Foto: eatliver.com) - 14 Znakovi upozorenja (Foto: eatliver.com) - 14 Foto: eatliver.com +12 Znakovi upozorenja (Foto: eatliver.com) - 13 Miks Znakovi koji jasno upozoravaju da nam se približava smak svijeta 1/18 >>

Aktualno Anka Mrak-Taritaš za DNEVNIK.hr: ''Predsjednica ulazi u posao premijera, želi preuzeti HDZ i Vladu'' Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur +0 Anka Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Hrvatska Anka Mrak-Taritaš za DNEVNIK.hr: ''Predsjednica ulazi u posao premijera, želi preuzeti HDZ i Vladu'' 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene