Konferencija za medije Hrvoja Zekanovića i Željka Sačića (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Konferencija za medije Hrvoja Zekanovića i Željka Sačića (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović najavio je u srijedu da s još dvojicom kolega iz građanske inicijative Hrvatski bedem 10. i 11. prosinca putuje u marokanski grad Marakeš kako bi prosvjedovali protiv prihvaćanja Globalnog kompakta za sigurne, uredne i regularne migracije.


Zekanović je na konferenciji za novinare u Saboru izjavio da su ogorčeni što o tzv. Marakeškom sporazumu nije raspravljao Hrvatski sabor te da ne znaju stajalište predsjednice Republike o njemu. Nezadovoljstvo će, kaže, izraziti press-konferencijama, prosvjedima na ulici i povezujući se sa sličnim inicijativama iz drugih zemalja.

Vezani članci Hrvoje Zekanović i Sabina Glasovac - 2 Zekanović i Glasovac u burnoj raspravi u Dnevniku Nove TV: "Ne zalaže se kolega Zekanović za život"; "Vraćate nas u srednji vijek" Hrvoje Zekanović i prah Policija ispitala Zekanovića zbog bijelog praha. On im poručio: "Ispitajte i Milanovića"

Željko Sačić, predstavnik građanske inicijative Hrvatski bedem, kojoj je u fokusu Marakeški sporazum i migracije, rekao je kako putuju u Marakeš da ''budu glas obespravljenog i potpuno demokratski uštukanog hrvatskog naroda, suverenista koji nisu imali priliku reći ni jednu jedinu riječ u državnim institucijama o tom sporazumu“.

''Nismo o tome mogli govoriti na Vladi, u Saboru, na Odboru, ušutkani smo. Zekanović ide u Marakeš kazati da smo mi Hrvati, poput naših susjeda Mađara, Talijana, Čeha, Slovaka, pa i prijatelja iz SAD-a i Japana i mnogih drugih, protiv Marakeškog sporazuma i da ćemo učiniti sve što je u našoj moći kako taj sporazum, ako bude prihvaćen u Hrvatskoj i to nelegitimno, ne zaživi u primjeni“, naglasio je Sačić.

''To je naš cilj jer taj sporazum izjednačava ilegalne i legalne migracije, hrvatskom narodu stavlja na leđa dodatnu tlaku, dodatne financijske obveze i dodatno upozorava budućnost razvoja hrvatskog čovjeka jer mi smo i danas u velikoj krizi, demografskoj, socijalnoj, gospodarskoj, financijskoj, a prihvaćanjem Marakeškog sporazuma možemo doživjeti veliku, nepopravljivu nacionalnu katastrofu", ocijenio je.

"Učinit ćemo sve da osvijestimo hrvatski narod, unatoč trenutačnoj vladajućoj eliti, kakva nam velika opasnost prijeti od prihvaćanja te globalističke ideje“, poručio je Sačić.

Marijan Pavliček iz Hrvatske konzervativne stranke (HKS) upozorio je na opasnosti Marakeškog sporazuma, od gubitka suvereniteta do „opasne zamke uvođenja nove vrste cenzure jer su države koje ga prihvate dužne osigurati pravo na slobodu govora, odnosno, uskratiti financiranje tzv. rasističkih medija“. ''Tko će odrediti kada se prelazi granica dobrog ukusa, a kada se prelazi u rasizam?“ upitao je Pavliček procijenivši da je riječ o cenzuri kao u bivšoj državi. (Hina)

Znakovi koji jasno upozoravaju da nam se približava smak svijeta Znakovi upozorenja (Foto: eatliver.com) - 3 Znakovi upozorenja (Foto: eatliver.com) - 17 Znakovi upozorenja (Foto: eatliver.com) - 16 +14 Znakovi upozorenja (Foto: eatliver.com) - 15

Anka Mrak-Taritaš za DNEVNIK.hr: ''Predsjednica ulazi u posao premijera, želi preuzeti HDZ i Vladu'' Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) +1 Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju