Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspada se Živi zid

U POLITIČKU SAPUNICU UPLEO SE I DIP 'Mene osobno ta situacija frustrira'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politička sapunica u Živom Zidu dobila je nastavak. Pobunjenik Hrvoje Runtić ispisao se iz stranke, i svoju stranu priče otišao podijeliti s USKOK-om.

Hrvoje Runtić podigao je prašinu i kavom koju je popio s Mostovim zastupnikom Nikolom Grmojom između odlaska na USKOK i ispisivanja iz stranke. Tvrdi da nije prebjeg i da će karijeru nastaviti kao nezavisni zastupnik. Ne šute ni u prozvanom Živom Zidu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razlaz sa Živim zidom SNIMILE SU GA NAŠE KAMERE Runtić o pozivu iz Mosta i posjetu USKOK-u Slika nije dostupna Lovrinović mu odgovorio TEŠKE OPTUŽBE Runtić: 'Vidio sam kako pod okriljem noći u stožer Živog zida stižu kuverte s novcem'

Dojučerašnji supredsjednik Živog zida, na USKOK je stigao sada već kao bivši član te stranke. 'Ja sam otišao kod javnog bilježnika, podnio ostavku na mjesto člana Glavnog odbora, na mjesto supredsjednika, na mjesto šefa osječkog ogranka i na članstvo u stranci, ovjerio to kad javnog bilježnika i odnio u ministarstvo uprave da prime na znanje', rekao je Hrvoje Runtić.

Potom je otišao na kavu s Mostovcem Nikolom Grmojom. 'Čim sam sjeo na kavu rekao sam da se neću priključiti nikome, ni u šta se neću učlaniti i djelovat ću samostalno u skladu sa programskim načelima Živog zida', dodao je Runtić.

Grmoja tvrdi da o Runtićevu prelasku u Most nisu ni razgovarali. 'Našao sam se s gospodinom Runtićem oko našeg prijedloga izmjene Ovršnog zakona koji je jedan od sedam jamstava koji smo tražili od HDZ-a, to je zajednička tema, postoji zajednički interes. Nije bilo nikakvog razgovora o pristupanju gospodina Runtića Mostu', rekao je Grmoja.

Na njihovu zajedničku kavu u Živom zidu drukčije gledaju.

'Mislim da je evidentno da su se karte otvorile, i sad doista možemo biti sugurni tko sve stoji iza organiziranih napada proteklih nekoliko dana', smatra glasnogovornik koalicije 'Jedina opcija', Tihomir Lukanić.

Runtić je na USKOK došao zbog iskaza o sumnjivim donacijama i nizu nepravilnosti koje je, tvrdi, za vrijeme kampanje radilo vodstvo Živog zida, ali i o, kako tvrdi, nuđenju mita od PR stručnjaka stranke Promijenimo Hrvatsku uz nagovaranje Ivana Lovrinovića. 'Sve što sam prikupio u tom periodu ja dajem na uvid institucijama koje se trebaju time baviti', kazao je Runtić.

A bavit će se i Državno izborno povjerenstvo.

'Zatražit će se očitovanje od supredsjednika Živog zida Ivana Sinčića, supredsjednika Živog zida Hrvoja Runtića i predsjednika Promijenimo Hrvatsku Ivana Lovrinovića da se očituju o navodima iznesenim u medijima', poručuju iz Državnog izbornog povjerenstva.

U međuvremenu, na svojoj Facebook stranici Živi zid veliča čelnika Sinčića.

'Gospodin Ivan Vilibor Sinčić stao je na javni podij sučeljavanja i svojim velikim znanjem, neustrašivom hrabrošću i mirnoćom uperio prst na svoje protivničke kandidate i prozvao sve koji su odgovorni za ovo stanje u državi', stoji u objavi.

Iz drugih stranaka poručuju, unutarnji sukobi u toj stranci odražavaju se na cijelu političku scenu.

'Mene osobno ta situacija frustrira jer sam ja ipak s njima u koaliciji, ali s druge strane to je njihova stvar i oni to moraju riješiti među sobom', kazao je Goran Aleksić, Udruga Franak.

'Faktički tek tjedan dana nakon izbora već dolazi do prelazaka netom izabranih zastupnika iz jedne stranke u drugu', kazao je Arsen Bauk iz SDP-a.

'Nemam komentara, to je njihov problem!', smatra Oleg Butković iz HDZ-a.

A problem im je i osnivanje nove stranke pod imenom Živi zid Ivan Vilibor Sinčić zbog čega su Ministarstvu uprave opet uputili zahtjev.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene