Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razlaz sa Živim zidom

SNIMILE SU GA NAŠE KAMERE Runtić o pozivu iz Mosta i posjetu USKOK-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Runtić napustio je Živi zid pa je, i prije formiranja Sabora, stranka koja je bila najveće izborno iznenađenje, ostala bez jednog zastupnika.

Dopredsjednik Živog zida, koji je osvojio i saborski mandat, Hrvoje Runtić odlučio se i formalno razići sa Živim zidom, a svoju izjavu da odlazi iz stranke ovjerio je i kod javnog bilježnika. Potom je viđen na kavi s Mostovim Nikolom Grmojom, a nakon toga otišao je u USKOK gdje su ga snimile jedino kamere Nove TV. Novinarki Josipi Krajinović potvrdio je da je popio kavu s Mostovcem te da je USKOK-u predao dokumentaciju vezanu uz sumnjive donacije koje je primao Živi zid i pokušaj da ga se podmiti kako bi o tome šutio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Raspada se Živi zid U POLITIČKU SAPUNICU UPLEO SE I DIP 'Mene osobno ta situacija frustrira' Slika nije dostupna Lovrinović mu odgovorio TEŠKE OPTUŽBE Runtić: 'Vidio sam kako pod okriljem noći u stožer Živog zida stižu kuverte s novcem'

Ovo je kulminacija sukoba Hrvoja Runtića sa Živim zidom nakon što je teško optužio stranačko vodstvo te Ivana Lovrinovića iz partnerske stranke Promijenimo Hrvatsku da su prije izbora primali sumnjive donacije, u kovertama, a njega pokušali podmititi sa 100 tisuća kuna da o tome ništa ne govori javno.

Nikola Grmoja komentirao je susret s Runtićem po dolasku u središnjicu HDZ-a. 'Našao sam se s gospodinom Runtićem oko našeg prijedloga izmjene ovršnog zakona. To je zajednička tema, postoji zajednički interes, nije bilo nikakvih razgovora oko pristupanja Mostu, ali sigurno ćemo razgovarati oko prijedloga. U Saboru razgovaramo sa svima koji su u Saboru, spremni smo razgovarati i sa Živim zidom. Ako s njima bude sve u redu ono što je sigurno je da će Most imati više od 15 ruku', rekao je Runtić. O posjetu USKOK-u nije želio previše govoriti jer, kako je naglasio, ne smije. Potvrdio je da ima dokumentaciju kojom može potvrditi ono što je izazvalo njegov konačan raskol sa Živim zidom.

'Znam što znam, što mi je nuđeno, čemu sam svjedočio, što sam vidio i što imam u rukama. Kao i svakom drugom građaninu moja je dužnost o nepravilnostima izvijestiti državne institucije, a kao saborskom zastupniku pogotovo', kazao je Runtić.

Istaknuo je i kako je proces traženje dokaza za sve to trajao dva i pol tjedna.

'Sve što sam prikupio sada dajem na uvid institucijama koje se trebaju time baviti', kaže Runtić.

S Nikolom Grmojom iz Mosta, tvrdi, samo je popio kavu.

'Jesam, bili smo na kavi, ne skrivam ništa. U zadnjih nekoliko dana sam rekao da ću, ako budem išao dalje sam, kao nezavisni zastupnik, da ću se držati svojih načela, a moj su prioritet 330 tisuća blokiranih i što se može učiniti za te ljude.

Iz Mosta su me zvali jer imaju neke ideje u tom smislu, da pogledam njihove prijedloge i da razgovaram s njima. Prekjučer su mi poslali neke dokumente vezane uz izmjene Ovršnog zakona i program Restart', pojasnio je Runtić ustvrdivši da ga iz Mosta nisu zvali da im se priključi.

'U Saboru ću djelovati samostalo, u skladu s programskim načelima Živog zida, što su i moja načela', dodao je Runtić. 

O svom razlazu s Ivanom Viliborom Sinčićem, Ivanom Pernarom i ostalim dojučerašnjim kolegama više bi trebao reći sutra.

Doznajemo i da bi se danas trebao sastati Glavni odbor Živog zida s prijedlogom da se protiv Runtića pokrene stegovni postupak zbog narušavanja ugleda stranke.

Pismeno očitovanje o odlukama Glavnog odbora može se očekivati iza 18 sati.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene