Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na telefonskoj sjednici

Vlada objavila koga predlaže za trećeg člana Uprave Ine

INA - 2
INA - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Vlada je u utorak na telefonskoj sjednici donijela Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru Ine da za trećeg člana Uprave društva privremeno imenuje Marina Zovka.

Vlada predlaže da Ina imenuje mr. sc. Marina Zovka na razdoblje od najduže šest mjeseci do imenovanja članova Uprave putem javnog natječaja.

"U postupku odabira kandidata konzultirano je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje je na temelju zahtjeva i dostavljene dokumentacije, sukladno članku 23. stavku 6. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, dalo svoju suglasnost", priopćili su iz Vlade.

Marin Zovko diplomirao je ekonomiju te magistrirao poslovno upravljanje (MBA) na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Karijeru je počeo u tvrtki Crosco, koja je članica Ina grupe, a 2003. je prešao u Plinacro gdje je od 2013. bio i predsjednik Uprave.

Ima višegodišnje upravljačko iskustvo te nije član niti jedne stranke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MILIJUNSKE PRONEVJERE Iz Vlade se nakon dopisa predsjednika Milanovića oglasili o razrješenju ravnatelja VSOA-e

Vlada je prošlog ponedjeljka na zatvorenom dijelu 150. sjednice predložila Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d. imenovanje Miroslava Skalickog, Hrvoja Šimovića i Emanuela Kovačića za članove Uprave toga društva. No, Kovačić se na osobni zahtjev povukao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene