Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski dan slobode medija

Snimatelj Nove TV Miroslav Bokan dobitnik nagrade HND-a za reportažu Provjerenog: ''Sretan sam i iznenađen, ovo je vjetar u leđa za daljnji rad''

Hrvatsko novinarsko društvo dodjelilo je na Svjetski dan slobode medija nagrade za najbolje novinarske radove u 2020. godini. Među nagrađenima je i snimatelj Nove TV Miroslav Bokan koji je nagradu dobio za najbolji snimateljski rad.

Na Svjetski dan slobode medija održana je svečana dodjela HND-ovih nagrada za najbolje novinarske radove u 2020. godini.

Pročitajte i ovo Paljenje svijeća za novinarke i novinare - 1 HND i Sindikat novinara Hrvatske Bdjenje i zapaljene svijeće za novinare i novinarke ubijene u Gazi Prosvjed novinara u Splitu "Zakon opasnih namjera" Novinari prosvjedovali protiv lex AP: "Plenki je malo nervozan"

Nagrada za najbolji snimateljski rad pripala je snimatelju Nove TV Miroslavu Bokan za reportažu o zagrebačkom beskućniku koju je u studenom 2020. s reporterkom Majom Medaković snimio za istraživačku emisiju Provjereno.

''Prije svega, zahvalan sam kolegama iz Provjerenog što su prepoznali moj doprinos ovoj reportaži, ali i ostalim kolegama snimateljima i Novoj TV što su velika podrška u svakodnevnom radu. Sretan sam što je nagrada stigla upravo za reportažu snimljenu za Provjereno jer takav format ima jednu posebnu težinu – nerijetko je riječ o kompleksnim životnim pričama i velika je odgovornost prenijeti ih gledatelju kroz najbolje moguće kadrove. Iznenađen sam i sretan zbog ovog priznanja i svakako će mi biti vjetar u leđa za daljnji rad'', rekao je Miroslav Bokan.

Nagradu za televizijsko novinarsko osvojila je novinarka N1 televizije Ana Mlinarić za javljanje uživo nako pucnjave na Markovu trgu.

Nagradu za pisano novinarstvo za tekst o deložaciji smaohranoj majci dobio je Goran Borković s portala Novosti.

Fotoreporter agencije Pixsell Boris Ščitar nagrađen je za najbolju fotografiju.

Za radijsko novinarstvo nagrađena je novinarka Radija Sljeme Ivana Radaljac Krušlin.

Nagrada za internetsko novinarstvo pripala je novinaru portala 24sata Denisu Mahmutoviću. Novinar istog Ivan Pandžić nagrađen je za istraživačko novinarstvo.  

Za životno djelo nagradu Otokar Keršovani dobio je novinar Belišćanskog lista Mato Jerkić.

''Zamislimo samo kako bi svijet izgledao da nema medija'', rekao je na početku predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko. Poručio je da medije i novinare nitko ne smije i neće ušutkati. ''Tužba protiv jednog novinara napad je na sve nas'', kaže.

Na kraju je dodijeljena i nagrada za novinara 2020. godine. I u toj je kategoriji nagrađen je istraživački novinar Ivan Pandžić za niz članaka kojima je razotkrio brojne afere.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene