Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sjednici 239 točaka

Najavljena velika promjena na sjednicama Sabora: "Danas sam naučio da se HDZ-u na nježan način treba reći kako je ukradena milijarda"

Uoči nove saborske sezone, održana je sjednica Predsjedništva Hrvatskog sabora. Zajedno s Klubovima zastupnika, Gordan Jandroković utvrdio je dnevni red sjednice, koja počinje sljedeći tjedan.

Zastupnici će na sjednici sljedeći tjedan raspravljati o ukupno 239 točaka.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora? Hrvatski sabor Burno jutro u Saboru Teške riječi tijekom rasprave o lex AP: "Želite poslati poruku o zaštiti žena, a nositelj liste vam je dva puta prijavljen za nasilje"

Među njima je 65 zakona vezanih uz euro. O njima će se, složili su se zastupnici, objedinjeno raspravljati.

Zbog neprihvatljivog govora - uvest će se i sankcije zastupnicima koji vrijeđaju.

"Kako bismo jasno definirali što smatramo neprihvatljivim govorom, jer smo i mi ukazali na neprihvatljive kvalifikacije koje dolaze iz oporbe", kazao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

"SDP ne koristi diskurs koji koriste neki drugi, možda smo nekad preblagi i trebamo biti još i oštriji", smatra predsjednik te stranke Peđa Grbin.

"Sveo se na populizam, sveo se na urlanje, sveo se na prvoloptaštvo i sveo se na 170 znakova ili koliko već ima twitter", navodi saborska zastupnica Možemo Sandra Benčić.

"Niti govorimo da su HDZ-ovci 'lisice', 'svinje', 'veprovi'... Ne koristimo tu vrstu retorike, pokušavamo poštovati instituciju u kojoj se nalazimo", kazao je zastupnik SDP-a Davorko Vidović u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Petre Buljan.

"S obzirom na to kako se oni ponašaju, kako djeluju, što rade, što provode, stvari i zakonske prijedloge - odličan! Ono što sam danas naučio u Hrvatskom saboru na predsjedništvu je da se HDZ-u na nježan način treba reći da je ukradena milijarda", rekao je predsjednik Mosta Božo Petrov.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene