Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PODIJELJENA MIŠLJENJA

Trebaju li učenici gledati utakmice u školama? Doznajte što hrvatski političari misle o tome

Aktualno Galerija Mišel Jakšić Mišel Jakšić Foto: DNEVNIK.hr Dalija Orešković Dalija Orešković Foto: DNEVNIK.hr Marko Milanović Litre Marko Milanović Litre Foto: DNEVNIK.hr +0 Nikola Grmoja Galerija 1/4 >>
Uoči prve utakmice na Svjetskom prvenstvu već danima traju prijepori trebaju li učenici utakmicu gledati u školama, odnosno zastupnici u sabornici. Danas su ponovno stigli brojni komentari.

"Znamo svi da se, kad padnemo svi skupa u navijačku euforiju, onda traži gledanje na trgu i sve skupa, ali baš ne pamtim da smo nekad zbog prvog kola prekidali rad i svi gledali utakmicu", kazao je Mišel Jakšić iz SDP-a.

Dalija Orešković iz stranke Centar kazala je da ta dva sata nemaju težinu kad se prisjetimo koliko je hrvatska sabornica prazna tijekom čitave godine. "Mislim da je kao poruka loša, a još je gore da će stati na dva sata i nastava", smatra.

"Mislim da će nam dugoročno više koristiti taj nacionalni osjećaj ponosa nego možda jedan propušteni školski sat", mišljenja je Marin Milanović Litre iz Hrvatskih suverenista.

Pročitajte i ovo Nevenka Maras NASTAVA S NOGOMETOM Profesorica o gledanju utakmica u školama: "Nisam za prekidanje nastave, ali sam za to da se utakmica gleda uz uvjet da se sve pomno pripremi"

Pročitajte i ovo Ilustracija Kontroverzna odluka Širi se poruka koju jedna srednja škola šalje roditeljima: "Zbog utakmice u srijedu skraćena nastava"

Mostov Nikola Grmoja kaže da je bio profesor u školi i da bi, kad god je bila neka važna utakmica, neovisno o odluci ministra, zajedno s djecom gledao utakmice. "Treba nam malo i nacionalnog ponosa i zajedništva i pozitive", poručuje.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene