Obavijesti Video Pretražite Navigacija
frontexova misija

Hrvatski policajci spasili 36 migranata iz gumenjaka u Egejskom moru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljudi u gumenjaku bili su pothlađeni i dehidrirani, a neki od njih i bez svijesti. Petero je završilo u bolnici, a ostali su smješteni u prihvatni centar. Među njima je bilo petero djece, 11 žena i 20 muškaraca.

Četvorica policijskih službenika Postaje pomorske policije Dubrovnik spasili su 36 migranata iz Egejskog mora.

Tijekom nadzora morske granice EU-a s Turskom u sklopu Frontexove misije Poseidon, u ponedjeljak, 10. veljače na potezu od Evros Delta do mjesta Makri u Egejskom moru, uočen je gumenjak s većim brojem osoba iz kojeg se čulo zapomaganje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mađarska blokirala ulaz Dočekao ih kordon policije: Migranti blokirali granični prijelaz, traže ulaz na teritorij EU-a - "Naša djeca zaslužuju boji život"

Policajci su odmah pritekli u pomoć te su u gumenjaku zatekli 36 stranih državljana koji su bili u lošem zdravstvenom stanju, pothlađeni, dehidrirani, a neki od njih i bez svijesti. Među osobama je bilo petero djece, 11 žena i 20 muškaraca.

Gumenjak je ostao bez goriva, a temperatura mora u trenutku kad su ih našli bila je samo 2 °C te je zaista upitno što bi se s njima dogodilo da nisu bili spašeni.

Osobe su prekrcane u policijsko plovilo, a tamo su im policijski službenici dali vodu i tople napitke te ih utoplili termofolijama. Nakon toga prevezeni su u luku Alexandropolis, gdje ih je dočekala i zbrinula hitna medicinska pomoć.

Od ukupno 36 migranata njih je pet hospitalizirano, dok su ostali, nakon ukazane liječničke pomoći, zbrinuti u prihvatnom centru, gdje slijedi daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene