Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mađarska blokirala ulaz

Dočekao ih kordon policije: Migranti blokirali granični prijelaz, traže ulaz na teritorij EU-a - "Naša djeca zaslužuju boji život"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje dvije stotine migranata zaustavljeno je u četvrtak navečer i blokirano na ničijoj zemlji između graničnih prijelaza Kelebija-Tompa, na srpsko-mađarskoj granici nakon što je mađarska policija postavila pokretne barikade i zapriječila im prolaz.

Migranti, od kojih većina tvrdi da su Sirijci, ali i da ih ima iz Maroka, Iraka, Irana i Palestine, organizirali su se posredstvom društvenih mreža i iz nekoliko prihvatnih centara u Srbiji krenuli ka graničnom prijelazu, ali se na ulazu u mađarsku i teritorij EU-a ispriječio kordon mađarske policije, opremljen za razbijanje demonstracija.

Pročitajte i ovo Ocean Viking Pet dana u nevolji Medicinski brod spasio 29 migranata i otkrio jezivu činjenicu: "Premda su bile svjesne težine situacije, pomorske vlasti nisu pomogle osobama u čamcu" Ilustracija Nakon dvije godine Izbjeglice podnijele ustavnu tužbu: Nije otvorena istraga o nasilju i seksualnom zlostavljanju tijekom nezakonitog odvraćanja

Zahtijevajući da im se omogući prolaz i ulazak na teritorij Mađarske i EU-a, migranti tvrde da će ih se okupiti "još više" i da se još nekoliko skupina kreće ka granici.

Među migrantima ima i djece koja nose natpise "Naša djeca zaslužuju boji život" i poruke da su pobjegli od rata.

Mađarska televizija javila je da su pogranične vlasti Mađarske "privremeno zatvorile" prijelaz Tompa, dok granična policija Srbije odbija komentirati večerašnje događaje. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene