Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZRAZILI ŽESTOKI PROSVJED

Hrvatski diplomatski klub zgrožen pismom udruga Milanoviću, koje su Franju Tuđmana svrstale u protagoniste najmračnijih događaja

Predsjednik RH Zoran Milanović
Predsjednik RH Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr/DNEVNIK.hr
Članovi Hrvatskog diplomatskog kluba zgroženi su zbog svrstavanja prvog predsjednika samostalne i neovisne Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana među “protagoniste najmračnijih događaja i najružnijih djela sadašnjosti", u pismu 18 udruga predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Članovi Hrvatskog diplomatskog kluba u petak su reagirali na navode iz otvorenog pisma koje je 18 organizacija civilnog društva uputilo predsjedniku Zoranu Milanoviću.

"U pismu, punom prigovora i napada na predsjednika Milanovića, u zadnjem dijelu pisma naslovljenom „Predsjedniče, stali ste uz stranu sirovog nacionalizma“ stoji:

“Stali ste na stranu moćne i privilegirane manjine nasuprot obespravljenih i marginaliziranih manjina, ali i svakog stanovnika i stanovnice Hrvatske koji radi na tome da živi u normalnoj zemlji. Stali ste na stranu protagonista najmračnijih događaja u našoj povijesti i najružnijih djela sadašnjosti. Stali ste na stranu Orbana, Tuđmana, Merčepa, Dodika, Mlaće i Mladića.”

Sa zgražanjem nad ovakvim “kvalificiranjem” osobe i povijesne uloge prvog hrvatskog predsjednika Hrvatski diplomatski klub, kao nevladina i nestranačka udruga hrvatskih diplomata utemeljena na etičkim načelima promicanja diplomatske struke i zaštite nacionalnih interesa Republike Hrvatske, izražava svoje duboko negodovanje i žestoki prosvjed protiv svrstavanja prvog predsjednika samostalne i neovisne Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana među “protagoniste najmračnijih događaja i najružnijih djela sadašnjosti", navode članovi Hrvatskog diplomatskog kluba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žestoka reakcija Udruge Milanoviću: "Predsjedniče, prešli ste na mračnu stranu, na stranu protagonista najmračnijih događaja u našoj povijesti''

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček, komunikacijska stručnjakinja Analiza predsjednikovih istupa Kako bi izgledalo kad bi i drugi razgovarali kao Milanović: "To bi bio retorički kaos..."

Ističu da kao diplomati, pa i sudionici povijesnih događanja vezanih uz međunarodno priznanje Republike Hrvatske i uspostavljanje diplomatskih odnosa s pojedinim državama međunarodnim organizacijama, ne mogu razumjeti animozitet koji potiče pojedince Ili udruge na ovakve bezočne objede i napade na osobu koja je u tim sudbonosnim godinama velikosrpske agresije na Hrvatsku stala na čelo obrane Hrvatske.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene