Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOSTA IM JE ČEKANJA

Hrvatske ceste raskinule ugovor s Viaduktom za gradnju mosta Čiovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kraj je to sage koja je počela još u veljači 2015. godine, kada je startala gradnja mosta. Radovi su trebali biti gotovi do kraja 2016., pa do 15. lipnja 2017. godine.

Raskida se ugovor o gradnji mosta kopno - Čiovo s tvrtkom Viadukt, javio je reporter Nove TV Mario Jurič. Kraj je to sage koja je počela još u veljači 2015. godine, kada je startala gradnja mosta.

Pročitajte i ovo Nova dionica za brzu cestu - 6 Doznaje Dnevnik Nove TV "Ovo je pokazatelj da građani mogu utjecati na projekte": Hrvatske ceste odustaju od planirane dionice brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi Slika nije dostupna Zbog kašnjenja i nelikvidnosti Loše vijesti za Trogirane - most Čiovo neće biti izgrađen do kraja godine

Radovi su trebali biti gotovi do kraja 2016., pa do 15. lipnja 2017. godine. No, izvođač radova, tvrtka Viadukt, investitoru Hrvatskim cestama poslala je novi prijedlog datuma završetka radova - umjesto zajamčenog 15. lipnja ove godine, zbog problema u poslovanju, predlažu 27. veljače 2018. godine. To je, istaknuli su iz Hrvatskih cesta, za njih neprihvatljivo.

Joško Mikulić, donedavni predsjednik Uprave Viadukta, sazvao je tim povodom presicu te istaknuo da za kašnjenje u gradnji mosta ima više čimbenika - pogreške u projektu, problemi s nabavom čelika i ponašanje investitora, koji je, kazao je tada Mikulić, odbijao platiti izradu čelične konstrukcije prije dovršetka samog mosta.

Prije točno tjedan dana objavljeno je kako je Nadzorni odbor Viadukta prihvatio ostavku članova Uprave društva, Joška Mikulića i Ive Jurića, te za novog direktora imenovao Krešimira Mikolića. Razlog ostavke nije službeno naveden.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene