Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pojačan promet

Idete na put za blagdane? Ovo morate znati o autocestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana očekuje se pojačani intenzitet prometa na svim autocestama, zimska je oprema obvezna, a voziti treba oprezno i prilagođeno prema stanju na kolniku i vremenskim uvjetima, izvijestili su u petak iz Hrvatskih autocesta (HAC).

Najprometnije će biti na autocestama A1 Zagreb  Split – Dubrovnik, A3 Bregana – Zagreb – Lipovac i A6 Rijeka – Zagreb, kao i na naplatnim postajama Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena, Bregana, Lipovac i Vrata te oko čvorova Jankomir i Buzin na Zagrebačkoj obilaznici.

Pročitajte i ovo Turisti - 1 Ugostitelji trljaju ruke Prvi test za turističku sezonu: Samo u jednom danu sletjet će 25 zrakoplova Mladi luk Sve skuplja Koliko će koštati ovogodišnja uskrsna košarica? "Kad preračunam u kune, to je puno. Ali tko voli, nek' izvoli"

HAC savjetuje korisnike autocesta da koriste bezgotovinska plaćanja ili da pripreme sitan novac za plaćanje cestarine kako bi se izbjeglo čekanje na naplatnim postajama.

Vozači trebaju voziti oprezno, a vožnju prilagoditi stanju na kolniku i vremenskim uvjetima te prije kretanja na put provjeriti stanje na cestama.

Za sigurno odvijanje prometa važno je poštivanje prometnih znakova, kao i strpljenje u slučaju eventualnih stvaranja kolona u pokretu i zastoja.

Zimska oprema obvezna je na autocestama bez obzira na vremenske uvjete.

Sve informacije o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima objavljuju se u redovitim izvješćima Hrvatskog autokluba, na internetskoj stranici HAC-a "Stanje na autocestama", besplatnim infotelefonima 0800 0422 ili 0800 0111, a HAC posebno moli korisnike da uključe radioprijemnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). (Hina)

Aktualno Posao iz snova: Zvijezda plaća prijatelju više od 100 tisuća kuna za – druženje Ousmane Dembele (Foto: AFP) Ousmane Dembele (Foto: AFP) Foto: Afp Ousmane Dembele (Foto: AFP) Ousmane Dembele (Foto: AFP) Foto: Afp Ousmane Dembele (Foto: AFP) Ousmane Dembele (Foto: AFP) Foto: Afp Ousmane Dembele slavi pogodak (Foto: AFP) Ousmane Dembele slavi pogodak (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Dembele zabija Tottenhamu (Foto: AFP) Nogomet Posao iz snova: Zvijezda plaća prijatelju više od 100 tisuća kuna za – druženje 1/5 >>

Aktualno Holivudski miljenik promijenio je samo jednu sitnicu na licu i sad svi kažu da se pomladio za 10 godina George Clooney (Foto: Profimedia) George Clooney (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia George Clooney (Foto: Profimedia) George Clooney (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia George Clooney (Foto: Profimedia) George Clooney (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia George Clooney (Foto: Profimedia) George Clooney (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia George Clooney (Foto: Profimedia) George Clooney (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia +1 George Clooney (Foto: Profimedia) Celebrity Holivudski miljenik promijenio je samo jednu sitnicu na licu i sad svi kažu da se pomladio za 10 godina 1/7 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene