Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvješće EK

EK nam zamjera nedovoljnu borbu protiv korupcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U najnovijem nacrtu izvješća o napretku, koji će Europska komisija službeno objaviti idući tjedan, od Hrvatske se traži da najviše napora uloži u borbu protiv korupcije.

Za nju Bruxelles smatra da je vrlo raširena, da je premali broj presuda te da politika utječe na istrage u slučajevima korupcije na visokoj razini. Iako u nacrtu stoji da smo napredak postigli u gotovo svim poglavljima, još je nekoliko važnih zadataka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Datum nije poznat Vandoren nije vidio Sanaderova pisma Komisiji Slika nije dostupna Ima li Hrvatska 'spin doktore' ?

>> Izvješće EK: Politika otežava istrage o korupciji

Europska komisija tako očekuje da se ubrzaju reforme u pravosuđu, u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, manjinskih prava uključujući povratak izbjeglica i suđenja za ratne zločine. Europa traži veći napredak u sprečavanju sukoba interesa, veću transparentnost u javnoj upravi i u financiranju političkih stranaka. Na političkom planu, navode da je hrvatska Vlada ostala stabilna i nakon odlaska Ive Sanadera i dolaska Jadranke Kosor.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene