Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"ne protivimo se liječenju"

Hrvatska zajednica Hare Krišna ograđuje se od incidenta u Puli: "Ta organizacija je jedan privatni projekt"

Organizacija Međunarodno društvo za svjesnost Hare Krišne održala je konferenciju za medije na kojoj se ogradila od događaja u Puli te istaknula da nisu povezani sa zajednicom u kojoj je živjela obitelj preminulog dječaka.

Nakon vijesti da je u Puli od zanemarivanja preminuo 15-godišnjak u fokus javnosti je došla informacija da je obitelj živjela u sklopu vjerske zajednice u Puli. Prva inforamcija bila je da je obitelj članica zajednice Hare Krišna, no službena organizacija koja u je priznata u Hrvatskoj kao vjerska zajednica i djeluje ovdje već 40-ak godina, Međunarodno društvo za svjesnost Hare Krišne, kaže da nisu dio njihovog pokreta.

Pročitajte i ovo Izjava premijera Plenkovića nakon sjednice Vlade Na zatvorenom dijelu sjednice Imenovani novi predstavnici brojnih institucija: Na popisu se nalaze Jadrolinija, Novinarsko društvo, HGSS i brojni drugi Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice

"Incident u Puli nije vezan uz ovu instituciju", poručili su.

"Ta organizacija je jedan privatni projekt i nije dio naše organizacije, takvih ima mnogo, možda ne u Hrvatskoj, ali širom svijeta. Kao što u kršćanstvu imate katoličku, pravoslavnu, protestantsku crkvu...", rekao je jedan od tri predstavnika organizacije na konferenciji za medije.

Ističu da se oni ne protive liječenju i da njihovi članovi normalno idu liječniku. Štoviše, jedan od predstavnika organizacije na konferenciji je liječnik, kao i njegova supruga. Osim toga, u njihovim postulatima stoji i briga za tijelo i zdravlje, dodaju.

"Ne postoji ni veza da bismo mi nekome rekli da ne ide na liječenje. Postoje devijantna ponašanja i rezultat su osobne volje", dodali su.

Pohvalili su se i kako je njihova organizacija ponuđena u Popisu stanovništva te kako su članovi njihove organizacije, zbog načina života, uglavnom prilično zdravi ljudi.

Povezivanje zanemarivanja djeteta s njihovom organizacijom, kažu, nanijela je štetu njihovom ugledu. Ističu da na globalnoj razini imaju Ured za zaštitu djece koji reagira u takvim slučajevima unutar društva.

"Prvi smo za to da država sankcionira zajednice koje pod izlikom vjerskih sloboda idu na uštrb drugih prava i sloboda u društvu", kazali su.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene