Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: 'Ne možemo gasiti požare u BIH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić za posjeta Stonu osvrnuo na nedavne požare na hrvatskoj obali, kazavši kako će uskoro o tzv. požarnoj sezoni razgovarati s premijerom Ivom Sanaderom te kako očekuje da će dvije vlade - bosanskohercegovačka i hrvatska - naći rješenje kako pomoći da se požari iz BiH lokaliziraju i ne prelaze hrvatsku granicu.

Hrvatska nije izdvojen slučaj jer su požari ove godine harali i drugim europskim zemljama, rekao je Mesić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Dani balkanske ljubavi' Bandić: 'Antifašizam znači biti slobodan i biti čovjek' Slika nije dostupna Svjedočenje poduzetnika Obranović: S tastom Mesićem nikad nisam razgovarao o Glavašu

"Kada su požari na hrvatskom teritoriju u pitanju, mislim da smo brzo reagirali, kanaderi i helikopteri bili su na vrijeme na terenu, dobrovoljna vatrogasna društva također, a svoje su obavili i profesionalni vatrogasci", naglasio je hrvatski predsjednik te dodao kako postoje požari na koje ne možemo djelovati, to su požari u susjednoj Bosni i Hercegovini i tu se mora međunarodnim ugovorom doći do rješenja.

Mesić se u u Stonu susreo s dubrovačko-neretvanskom županicom Mirom Buconić i gradonačelnikom Metkovića Stipom Gabrićem Jambom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene