Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska je treće najbolje europsko odredište za odlazak na plažu, smatraju čitatelji The Sunday Times Travel Magazinea.


U kategoriji 'European Beach Destination' za 2011. godinu čitatelji The Sunday Times Travel Magazine, na treće mjestu odabrali su Hrvatsku.

Vezani članci Turisti u Zagrebu (Foto: Filip Kos/PIXSELL) Zagreb se pohvalio s tridesetak tisuća turista više nego prošle godine, u rujnu najviše Amerikanaca Bazen u dvorištu (Foto: Dnevnik.hr) Dosad su bili poznati kao grad s najviše Mercedesa, no uskoro će biti poznati po najviše kuća za odmor s bazenima

Ispred Hrvatske, na prvom se mjestu nalazi južna Španjolska, a na drugom grčki otoci, dok se borba za treće mjesto, prema glasovima čitatelja, vodila između Turske i Hrvatske.

Ovo prestižno priznanje Hrvatska je osvojila u jakoj konkurenciji najpoznatijih svjetskih odredišta. Urednik The Sunday Times Travel Magazine-a, Ed Grenby uručio je ovo prestižno priznanje direktorici Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu, Meri Matešić prigodom svečane dodjele nagrada koja je održana 28. studenoga 2011. godine u luksuznom londonskom hotelu 'St Pancras Renaissance', priopćila je Hrvatska turistička zajednica.

Također, The Sunday Times Travel Magazine uvrstio je i otok Hvar u top 25 svjetskih otoka, a njegovi su novinari ove godine u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Predstavništva u Londonu objavili veliki prilog o hrvatskim otocima. Za reportažu 'Hvar and away' novinari su ove godine nagrađeni i 'Zlatnom penkalom' Hrvatske turističke zajednice.

The Sunday Times Travel Magazine je mjesečnik posvećen putovanjima, odnosno turizmu općenito i gastronomiji, ali sve to s potpisom luksuza.

Magazin je dio Times Newspapers Limited grupe koja je vlasnik dnevne novine The Times i svih njezinih podlistaka. Prosječna dobna skupina čitatelja je 44 godine, a 63 posto čine žene.

Naklada magazina je više od 67.000 primjeraka i kao takav je najprodavanija britanska tiskovina u spomenutom sektoru. Nagrade za ‘the best in the world’ u kategoriji destinacija, gradova, hotela, turoperatora, avio kompanija dodjeljuju se već gotovo deset godina.