Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nepravomoćnosti presude

Hrvatska liječnička komora obnovila licencu kirurgu Šimiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska liječnička komora obnovila je licencu riječkom kardiokirurgu Ognjenu Šimiću, potvrdio je za Dnevnik.hr predsjednik HLK dr. Hrvoje Minigo, objašnjavajući da je presuda Šimiću za mito još uvijek nepravomoćna.

'Istina je, produžili smo licencu dr. Šimiću, ali nismo ni imali zakonsku mogućnost uskratiti mu tu licencu. Moram upozoriti da licenca nije dozvola za rad, to je samo potvrda da je on sposoban obavljati liječnički posao, odnosno da ima sve uvjete koje zakon to traži. Što se tiče mita, to je nepravomoćna presuda i HLK disciplinski postupak može pokrenuti tek kada ona ostane pravomoćna', rekao nam je dr. Minigo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odvjetnik se pozvao na olakotne okolnosti BiH: Obrana Ognjena Šimića ponovno tražila manju kaznu Slika nije dostupna Razmatranje hrvatskog zahtjeva Sarajevo: Novo suđenje doktoru Šimiću u srijedu

>> Ognjen Šimić dobit će dopuštenje za rad u Sarajevu

>> Doktor Šimić kupuje skupi auto i otvara privatnu kliniku

Upitali smo dr. Miniga, znači li to da bi Šimić, da nije pobjegao u BiH i da na slobodi čeka pravomoćnu presudu, mogao nesmetano raditi u Hrvatskoj. 'Pitanje je da li bi ga netko htio zaposliti u svojoj bolnici, a da ima privatnu ordinaciju upitno je da li bi to Ministarstvo zdravstva dozvolilo. Da je on počinio liječničku pogrešku ili nešto što je nespojivo sa liječničkom etikom, onda bi mi pokrenuli istragu sa Ministarstvom zdravstva i suspendirali ga. U ovom slučaju to dolazi u obzir tek kada presuda postane pravomoćna. On se još može žaliti i ukinuti ovakvu presudu', kaže dr. Minigo.

Podsjetimo, Ognjen Šimić, koji je u Hrvatskoj nepravomoćno osuđen zbog primanja mita, uskoro će dobiti dopuštenje za rad u Sarajevu gdje živi od prošle godine, potvrdio je predsjednik Liječničke komore Sarajevske županije Bećir Heljić. Heljić je istaknuo da u Sarajevu ne vide ništa prijeporno u tome, posebice s obzirom na to da Šimiću licenca nije oduzeta ni u Hrvatskoj. No, ona će biti privremena i zasad vrijediti do okončanja pravosudnog postupka protiv Šimića


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene