Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Doktor Šimić kupuje skupi auto i otvara privatnu kliniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doktora Ognjena Šimića, za kojim je u Hrvatskoj izdana tjeralica jer je osuđen na 9 godina zatvora, ta presuda ne zamara previše. Emisija '10 do 8' došla je u posjed fotografija iz Sarajeva na kojima je doktor Šimić tijekom bezbrižnog razgledavanja automobila na prošlotjednom sajmu.

Šimić je, dobro raspoložen, birao novi automobil, a navodno mu je za oko zapeo jedan od 50 tisuća eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže smanjenje kazne Šimićeva obrana opet će se žaliti na presudu Slika nije dostupna Provedba zatvorske kazne Šimićeva sudbina znat će se za 15 dana

Prema neslužbenim informacijama tu nije kraj Šimićevim investicijama, jer liječnik kojemu je u Hrvatskoj dokazano primanje mita u čak 18 slučajeva, u Sarajevu otvara privatnu ordinaciju.

U Kodeksu medicinske etike jasno piše kako je svako uzimanje novca osim honorara ili plaće protivno kodeksu.

Zabranjuje se bilo kakvo iskorištavanje pacijenta ili stjecanje koristi.

>> Šimić: 'Da sam zdrav i mlađi ostao bi izdržavati kaznu u Hrvatskoj'

>> Raspisana međunarodna tjeralica za Šimićem, odvjetnik poručio: 'Ništa od izručenja'

>> Ekskluzivno: Dok ga policija traži kod kuće, Ognjen Šimić pobjegao u Sarajevo

U slučaju pogreške, pacijent ima pravo na obeštećenje. 

Najpoznatiji slučaj je mladog Maškarina koji već 2 godine čeka rasplet, nakon što je liječničkom pogreškom ostao bez noge. 

Danas je trebao biti saslušan liječnik koji ga je operirao. 

Za Miroslava Maškarina osakaćenog prije više od dvije godine u operaciji slijepog crijeva, od zdravstvenog sustava nikakve pomoći. 

Pomoći ni od pravnog sustava. Suđenje se vuče, tek traju saslušanja. 

Bolnica i ministarstvo, kaže Miroslav, obećavali su se javiti i pomoći. Posljednji put prije mjesec i pol. Kako ga ipak nisu zvali, pokušao je on njih, ali odgovora nije bilo. Zahvaljujući pojedincima, sada postaje student. 

Boris Vukonić, dekan zagrebačke Visoke škole za turistički i hotelski management ljetovao je na Rabu, sreo Miroslava, i odlučio mu pomoći u školovanju. Stan i hranu u Zagrebu plaćat će mu roditelji.

Očekuje se da bi Miroslavu bolnica trebala isplatiti između 2 do 3 milijuna kuna. To je jedna od trenutačno 1500 tužbi protiv bolnica. Rekord drži KBC Rebro, što je i jasno s obzirom da je riječ o najvećoj bolnici - 90 tužbi. Slijedi ga KBC Split sa 80-ak slučajeva. 

Odšete su sve češće. Početkom godine potvrđena je presuda nakon koje je pakračka bolnica morala isplatiti milijun i pol kuna obitelji pacijentice koja je preminula zbog liječničke pogreške. Ista sudbina zadesila je sada i varaždinski dom zdravlja.

Milijun i petsto tisuća kuna iznos je odštete koji će Dom zdravlja Varaždinske županije isplatiti za nesavijesno liječenje. Godišnji budžet im je ukupno 53 milijuna kuna, zbog čega ravnatelj Ivan Crnković strahuje da će odšteta ozbiljno ugroziti poslovanje te zdravstvene ustanove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene