Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali odštetni zahtjev

HGK od Hrvoja Bujasa traži 40.000 kuna odštete: "Radujem se ročištu. Tjeraju van lisicu, istjerat će medvjeda"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska gospodarska komora od čelnika Udruge Glas poduzetnika Hrvoja Bujasa traži odštetu u visini od 40.000 kuna za riječi koje je izrekao javno.

Hrvatska gospodarska komora tužila je Hrvoja Bujasa. Kako je sam Bujas napisao na društvenoj mreži, iz HGK-a traže odštetu u visini od 40.000 kuna.

"To je odštetni zahtjev za ono što sam rekao u prosincu prošle godine, a što i dalje mislim. Poslat ćemo žalbu na ovaj zahtjev. Radujem se ročištu i svjedocima koji će sudjelovati. Tjeraju van lisicu, istjerat će medvjeda", kazao je Bujas za DNEVNIK.hr.

O primitku odštetnog zahtjeva napisao je i objavu  na društvenoj mreži.

"Počela je hajka na Udrugu Glas poduzetnika, iz svih smjerova!
Osim što smo valjda jedini koji smo dobili kaznu na iznos od 20.000 kuna Udruga Glas poduzetnika i 10.000 kn, ja, kao Predsjednik i odgovorna osoba, na koju smo se naravno žalili, sada je stigao i zahtjev za naknadu štete od Hrvatske gospodarske komore, gdje mene tuže na iznos od 40.000 kn za moje javno izrečene stavove o njima! Neće me to niti malo pokolebati!" navodi Bujas u objavi na društvenoj mreži.

"Nikad nećemo prestati tražiti da Hrvatska gospodarska komora postane dobrovoljna udruga, pa tko želi biti član, neka plaća i članarinu. Ja ne želim biti član! Prisilno sam tamo, a eto, još žele i čak 40.000 kuna naplatiti moje neslaganje s njima! Pitam se i zašto 40.000, zašto ne 500.000 kuna, a zašto ne 1.000.000 kuna kad se već nabacujemo brojkama??? Vidimo se, gospodo iz HGK-a, na sudu, radujem se ročištima... Svi ćete biti pozvani, tjerate lisicu, a izvući ćete medvjeda!

UGP je dobrovoljna i neovisna Udruga, financiramo se isključivo zahvaljujući vašim donacijama i odgovaramo isključivo VAMA. Hvala vam na vašoj podršci, a ako želite donirati za UGP-ov rad, to možete ovdje https://www.glaspoduzetnika.hr/doniraj-a328", dodaje u objavi Bujas.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dvostruka mjerila Udruga Glas poduzetnika kažnjena s 20.000 kuna zbog prosvjeda: ''Naravno da Markotić neće dobiti nikakvu kaznu!"

"Udruga Glas poduzetnika neće stati, UGP ide do kraja!
Sheraj, lajkaj, komentiraj, no sad je vrijeme promjena, nemamo pravo stajati sa strane, našu sudbinu krojimo mi sami, uključimo se svi!" napisao je Bujas u Facebook grupi Udruga Glas poduzetnika - mjere i reforme za Hrvatsku 2.0.

HGK najavio tužbu u prosincu

Kako su još u prosincu objavili na svojoj stranici, "Hrvatska gospodarska komora kao institucija je primorana reagirati i stati u zaštitu svojih zaposlenica i zaposlenika".

"Naime, izjava Bujasa u kojoj HGK naziva institucijom za uhljebljivanje ljubavnica direktno, besprizorno i seksistički vrijeđa sve zaposlenice Komore koje odgovorno obavljaju svoj posao. Mnoge od njih su visokokvalificirane stručnjakinje s dugogodišnjim iskustvom iz privatnog sektora, a Bujas si dopušta javno ih i neosnovano vrijeđati i prozivati", priopćeno je u najavi tužbe iz HGK-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nazvala ih neoliberalnom desnicom Hrvoje Bujas opleo po Katarini Peović: "Pokažimo joj srednji prst, zajedno... "

"Trpimo uvrede i laži, no ovim je prijeđena svaka granica. Nikome, pa ni Bujasu, nećemo dopustiti da ponižava naše djelatnice i njihove obitelji. Kategorizirajući ih na takav način u svrhu vlastite agende, otkrio je puno o sebi", dodali su u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene