Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTRAGA NA MORU

HGSS-ovci spasili dvoje mladih kajakaša na otoku Visu i uputili važno upozorenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski i viški HGSS-ovci uspješno su spasili dvoje mladih kajakaša koji su se otisnuli na more i nisu se mogli vratiti zbog velikih valova.

Potraga na Visu uspješno je završila, objavila je viška ispostava HGSS-a u ponedjeljak.

"Dvoje mladih, u jutarnjim satima krenuli s iznajmljenim kajakom prema istočnoj strani komiške uvale, no tijekom poslijepodneva nisu se mogli vratiti natrag zbog velikih valova. Vlasnik kajaka uputio se po njih gumenjakom, no zbog nemirnog mora, kajakaši nisu htjeli skočiti u more i prijeći na gumenjak, te su se odlučili vratiti kopnenim putem preko guste makije i škrapa", stoji na stranicama splitske ispostave HGSS-a.

Na poziv vlasnika kajaka, po avanturiste je krenula HGSS Ispostava Vis s tri člana Stanice Split, te četiri člana Ispostave, s dva broda i dva vozila. Troje članova još je bilo u pripravnosti. Akcija je završila u sumrak, bez ozlijeđenih osoba.

Pročitajte i ovo Pronađena nizozemska obitelj DIGNUT I VOJNI HELIKOPTER Sretan kraj potrage: Spašeni Nizozemci za kojima se tragalo na Pagu, među njima je bilo i dvoje djece

Pročitajte i ovo Mario Golem ZA Dnevnik Nove TV HGSS-ovci koji su spasili strane planinare u Nacionalnom parku Paklenica: "Čuli su se jauci i povici... To su veliki gubici krvi"

HGSS-ovci su uputili upozorenje svima je da je nužno pratiti vremensku prognozu prije izlaska na more. Otok Vis je sam po sebi specifičan jer je pučinski otok, okružen otvorenim morem što može biti vrlo opasno po život u ovakvim slučajevima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene