Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dostupna svim elektronskim čitačima

Hrvatska dobiva prvu knjigu u elektroničkom obliku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove tehnologije postaju neizostavan dio našeg života. Klasične knjige nestaju, a one u elektroničkom obliku sve više osvajaju tržište.

Klasično listanje papirnatih knjiga odlazi u povijest. Elektroničke knjige, sve popularnije u svijetu osvajaju i naše tržište. Upravo jedna takva doživjet će svoju premijeru. 'Anđeli će samo zaspati' autorice Merite Arslani prva je knjiga nekog domaćeg autora u elektroničkom obliku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolumna Merite Arslani Gracijela: Od 'prijateljice noći' do legende Slika nije dostupna Ratna propaganda Kako su mediji i marketing manipulirali građanima?

'Digitalne knjige su sve popularnije u svijetu, sad je već poznata informacija da su prodane u većem broju nego tiskane, doduše taj trend nije došao kod nas ali lagano stiže', smatra Merita Arslani, autorica knjige. Digitalna knjiga mijenja način konzumiranja književnosti. No, uvijek će biti onih kojima će draže biti omirisati i listati papirnatu knjigu. Osim u obliku, e-knjiga ne razlikuje se u odnosu na klasičnu.

'Sve je isto kao kod obične knjige ali se može namještati onako kako čitatelj želi, može povećavati, smanjivati slova, što god mu paše, okretati uređaj, čitati u horizontali okomito, kako god hoće', dodaje Arslani. Zbog lakoće čitanje, knjige na tabletima su budućnost. Niska cijena jedan je od glavnih aduta za kupnju, no uvijek će biti onih koji će na ilegalne načine dolaziti do proizvoda.

'Večinom će to biti legalna kupnja, ali naravno da će uvijek biti onih koji će ići i okolnim putevima', smatra Daniel Ackermann iz I studija. Iako pouzdanih podataka koliko su raširene u Hrvatskoj još nema, jasno je da elektroničke knjige zauzimaju tržište.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene