Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nove tehnologije postaju neizostavan dio našeg života. Klasične knjige nestaju, a one u elektroničkom obliku sve više osvajaju tržište.


Klasično listanje papirnatih knjiga odlazi u povijest. Elektroničke knjige, sve popularnije u svijetu osvajaju i naše tržište. Upravo jedna takva doživjet će svoju premijeru. 'Anđeli će samo zaspati' autorice Merite Arslani prva je knjiga nekog domaćeg autora u elektroničkom obliku.

Vezani članci Slika nije dostupna Gracijela: Od 'prijateljice noći' do legende Slika nije dostupna Kako su mediji i marketing manipulirali građanima?

'Digitalne knjige su sve popularnije u svijetu, sad je već poznata informacija da su prodane u većem broju nego tiskane, doduše taj trend nije došao kod nas ali lagano stiže', smatra Merita Arslani, autorica knjige. Digitalna knjiga mijenja način konzumiranja književnosti. No, uvijek će biti onih kojima će draže biti omirisati i listati papirnatu knjigu. Osim u obliku, e-knjiga ne razlikuje se u odnosu na klasičnu.

'Sve je isto kao kod obične knjige ali se može namještati onako kako čitatelj želi, može povećavati, smanjivati slova, što god mu paše, okretati uređaj, čitati u horizontali okomito, kako god hoće', dodaje Arslani. Zbog lakoće čitanje, knjige na tabletima su budućnost. Niska cijena jedan je od glavnih aduta za kupnju, no uvijek će biti onih koji će na ilegalne načine dolaziti do proizvoda.

'Večinom će to biti legalna kupnja, ali naravno da će uvijek biti onih koji će ići i okolnim putevima', smatra Daniel Ackermann iz I studija. Iako pouzdanih podataka koliko su raširene u Hrvatskoj još nema, jasno je da elektroničke knjige zauzimaju tržište.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju