Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanader uoči puta u Mostar

'Hrvatima u BiH moraju se osigurati sva prava'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je uoči puta u Mostar kako tamo nosi poruku da se Hrvatima koji žive u Bosni i Hercegovini mora osigurati potpuna jednakopravnost s druga dva konstitutivna naroda, kao i da je vrijeme da se nađu trajna rješenja za budućnost te države.

'Ovo je prijelomno vrijeme i treba donijeti trajna rješenja za BiH. Treba imati na umu da je to i domovina hrvatskog naroda a taj hrvatski narod mora biti u BiH suveren, ravnopravan i konstitutivan s preostala dva naroda - Bošnjacima i Srbima', izjavio je Sanader u razgovoru kojega je danas objavilo bosanskohercegovačko izdanje 'Večernjeg lista'.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Stigao prvi putnik VIDEO Pogledajte srdačne pozdrave Vučića i Čovića, zagrljajem obilježili važan trenutak Mostar Odluka donesena prije deset mjeseci U Mostaru započelo uklanjanje ploča s nazivima ustaških dužnosnika: Pogledajte s kim su ih zamijenili

Sanader je kazao i to kako Hrvatska kao potpisnica Daytonskog sporazuma želi da BiH ostane cjelovita i da bude održiva te joj daje svu potrebnu potporu na putu ka euroatlantskim integracijama.

Hrvatski premijer, kako je najavljeno, tijekom posjeta Mostaru treba govoriti na otvaranju Gospodarskog sajma na kojemu Hrvatska ove godine sudjeluje kao zemlja-partner.

Također se očekuje njegov susret s novim visokim predstavnikom međunarodne zajednice za BiH Valentinom Inzkom a tijekom dana trebao bi razgovarati i s predsjednicima HDZ BiH Draganom Čovićem te Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanom Tihićem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene