Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je uoči puta u Mostar kako tamo nosi poruku da se Hrvatima koji žive u Bosni i Hercegovini mora osigurati potpuna jednakopravnost s druga dva konstitutivna naroda, kao i da je vrijeme da se nađu trajna rješenja za budućnost te države.


'Ovo je prijelomno vrijeme i treba donijeti trajna rješenja za BiH. Treba imati na umu da je to i domovina hrvatskog naroda a taj hrvatski narod mora biti u BiH suveren, ravnopravan i konstitutivan s preostala dva naroda - Bošnjacima i Srbima', izjavio je Sanader u razgovoru kojega je danas objavilo bosanskohercegovačko izdanje 'Večernjeg lista'.

Vezani članci Davor Filipović Filipović: ''Štitit ćemo temeljne narodnjačko-demokršćanske vrijednosti i vrijednosti Domovinskog rata u RH i u BiH'' Izbori u Mostaru Izborno povjerenstvo: HDZ BiH uvjerljivo vodi na izborima za Gradsko vijeće Mostara

Sanader je kazao i to kako Hrvatska kao potpisnica Daytonskog sporazuma želi da BiH ostane cjelovita i da bude održiva te joj daje svu potrebnu potporu na putu ka euroatlantskim integracijama.

Hrvatski premijer, kako je najavljeno, tijekom posjeta Mostaru treba govoriti na otvaranju Gospodarskog sajma na kojemu Hrvatska ove godine sudjeluje kao zemlja-partner.

Također se očekuje njegov susret s novim visokim predstavnikom međunarodne zajednice za BiH Valentinom Inzkom a tijekom dana trebao bi razgovarati i s predsjednicima HDZ BiH Draganom Čovićem te Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanom Tihićem.