Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ruke su im vezane?

Nova poskupljenja pred vratima, a ministar iz Luksemburga poručio: "Vlada nema puno prostora za intervenciju..."

Nakon što je Dnevnik Nove TV objavio da nas sljedeći tjedan čeka značajno poskupljenje goriva, ministar financija i potpredsjednik Vlade Zdravko Marić objavio je kako Vlada nema puno prostora za intervenciju.

Sljedeći tjedan čeka nas značajno poskupljenje goriva, a ministar financija i potpredsjednik Vlade Zdravko Marić iz Luksemburga je poručio da je Vladin prostor za dodatno snižavanje trošarina dosta limitiran.

Marić je u Luksemburgu bio na sastanku europskih ministara financija, koji su formalno potvrdili preporuke euroskupine da je Hrvatska spremna za članstvo u europodručju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna inflatorni udari Ministar o povećanju cijena goriva: "Stvarno su sve opcije na stolu, živimo u neizvjesnom vremenu"

Pročitajte i ovo Gorivo - 4 Nema dokaza da pomažu U susjedstvu nastavljaju s novim ograničenjima cijena, inflacija se nastavlja pogoršavati

"Mi smo u nekoliko navrata intervenirali, pa tako i zadnji put dodatnim snižavanjem i trošarinama. Dakle, prostor na samim trošarinama do dosezanja one minimalne granice koju europske direktive propisuju, zapravo je ostao dosta limitiran", rekao je Marić.

"Nakon ove dvije intervencije, nama de facto ostaje još nekakvih manje od 20 lipa na strani dizela, odnosno nešto malo manje od 40, dakle konkretno 36, 37 lipa na dizelu. Kako ćemo i na što ćemo reagirati - to ćemo vidjeti", dodao je iz Luksemburga.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene