Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Program Global Entry

Stigle dobre vijesti za građane Hrvatske koji putuju u SAD: Neki će moći još brže ulaziti u Ameriku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republika Hrvatska postala je punopravni partner u programu Global Entry, što će građanima omogućiti da brži ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Republika Hrvatska postala je punopravni partner u programu Global Entry, što građanima niskog rizika s prethodnim odobrenjem omogućava da se prijave za članstvo u programu i tako postanu pouzdani putnici u cilju bržeg ulaska u Sjedinjene Američke Države u turističke ili poslovne svrhe.

Punopravno partnerstvo Republike Hrvatske u programu Global Entry uslijedilo je nedugo nakon ispunjenja svih političkih i sigurnosnih zahtjeva za pristupanje američkom programu izuzeća od viza čiji je član Republika Hrvatska postala u listopadu 2021. godine nakon višegodišnjih zajedničkih priprema.

Pročitajte i ovo Gentry Beach (Foto: Dnevnik.hr) - 2 GENTRY BEACH ZA DNEVNIK NOVE TV Bliski prijatelj Trumpove obitelji želi ulagati u Hrvatsku: "Naša investicija počinje s 500 milijuna dolara"  

"Ovo priopćenje još je jedan dokaz kontinuirane predanosti Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država daljnjem razvoju već odličnih odnosa između dviju zemalja pružanjem pogodnosti svojim državljanima na način da se olakšaju putovanja i trgovina uz istodobno jačanje sigurnosti obiju zemalja", izvijestili su iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

"Program Global Entry predstavlja jednu od četiri grane programa Trusted Traveler koji putnicima niskog rizika s prethodnim odobrenjem omogućava bržu kontrolu prilikom dolaska u zračne luke u Sjedinjenim Američkim Državama. Korisnici ulaze u Sjedinjene Američke Države putem automatskih kioska koji se nalaze u brojnim zračnim lukama unutar Sjedinjenih Američkih Država i na lokacijama za kontrolu diljem svijeta", dodaju iz MUP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna korak u uklanjanju barijera Hrvati imaju privilegiran ulazak u SAD: Samo tri europske zemlje dio su takvog programa

Ovim se Hrvatska pridružila popisu od 14 drugih zemalja partnera u programu Global Entry, koji uključuje Argentinsku Republiku, Republiku Kolumbiju, Saveznu Republiku Njemačku, Republiku Indiju, Sjedinjene Meksičke Države, Nizozemsku, Republiku Panamu, Republiku Koreju, Republiku Singapur, Švicarsku Konfederaciju, Tajvan, Saveznu Republiku Brazil, Kraljevinu Bahrein i Ujedinjenu Kraljevinu Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene