Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni Vladom

Hruškar protiv izjednačavanja žrtava Domovinskog rata i četničkih postojbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavica Hruškar, predsjednica udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski izjavila je da se njezina udruga protivi, kako tvrdi, izjednačavanju žrtava Domovinskog rata i poginulih pripadnika četničkih postojbi.

Kao zadnji primjer takvog ponašanja hrvatske vlasti Hruškar je navela nedavnu identifikaciju 21 osobe na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, kada je identificirana 21 osoba od 18 osoba nestalih za vrijeme akcija 'Bljesak' i 'Oluja', među kojima je bilo i pripadnika neprijateljskih postrojbi.

Pročitajte i ovo Joe Biden Zabrinuti lideri Joe Biden nakon vijesti o mrtvima u Gazi: "Provjeravamo kontradiktorne verzije" Spomenik Osmica u VItezu Podignuta optužnica Vrijeđao ubijenu hrvatsku djecu u središnjoj Bosni: Kazao da su škutorske nacionalnosti

>> Identificirano devetoro stradalih u Domovinskom ratu

Izrazila je i nezadovoljstvo izjavom ministra hrvatskih branitelja Predraga Matića, koju je dao tom prigodom da 'hrvatska Vlada s jednakim intenzitetom i voljom potražuje sve svoje nestale građane tijekom rata'. Matić je tada rekao da su identificirani i posmrtni ostaci pripadnika neprijateljske vojske, koji su nestali u akcijama 'Bljesak' i 'Oluja', rekla je Hruškar.

Dodala je da se slične izjave mogu čuti i od predsjednika Vlade Zorana Milanovića, kao i predsjednika Republike Ive Josipovića. Još će se sjetiti i napraviti nam zajednički spomenik, rekla je Hruškar naglasivši da je takvo ponašanje neprihvatljivo hrvatskim braniteljima. Takve se najave mogu čuti i iz udruge 'Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću' dodala je.

Hruškar je osudila i nedavni slučaj otpuštanja nekolicine hrvatskih branitelja iz Hrvatskih autocesta, rekavši da su joj članovi udruge NDH rekli da je bilo još takvih slučajeva u nekoliko poduzeća gdje su branitelji dobili otkaze bez zakonske utemeljenosti. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene