Dino Škamo (Foto: dnevnik.hr)
Dino Škamo (Foto: dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Dino Škamo, vatrogasac je koji je sudjelovao u spašavanju kupača na riječkoj plaži, i ranije je skakao u ledenu vodu kako bi spasio ljudski život.


Riječki vatrogasac Dino Škamo na prvi dan 2018. godine sudjelovao je u spašavanju sudionika tradicionalnog novogodišnjeg kupanja na riječkim Pećinama.

Vezani članci Ilustracija Bacili čovjeka u more pa napali mladića koji mu je pokušao spasiti život: "Nemoj da podivljam pa će policajci morati pucati po meni" Plaža na jezeru Bundek (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Opet se možete kupati na Bundeku: Voda je dobre ili izvrsne kakvoće

Petnaestak entuzijasta, kao i svake godine do sada, točno u podne skočilo je u more. Tako su htjeli obilježiti sretan početak nove godine.

Međutim, dogodilo se upravo suprotno. Jako jugo udaralo je u valove, a valovi u kupače. Poginula su dvojica kupača, a nekoliko ih je ozlijeđeno.

Voditelju smjene riječkih vatrogasaca u vatrogasnoj postaji Vežica ovo nije bio prvi put da skače u ledenu vodu kako bi spasio ljudski život.

On je, naime, kako piše Novi list, dobitnik nagrade Hrvatske vatrogasne zajednice za iznimnu hrabrost i požrtvovnost prilikom prošlogodišnjeg spašavanja osoba iz jezera na Grobničkom polju.

Tada je u padu motornog zmaja u jezero poginula žena, dok je instruktor letenja koji je letjelicom upravljao završio u hladnoj vodi, 70-ak metara od ruba jezera.

Škamo je bio među ljudima koji su izašli na teren, a kada je došao do jezera, vidio je nepoznatog čovjeka da ulazi u ledenu vodu. U strahu za njegov život, skočio je za njim, a onda su zajedno došli do unesrećenog instruktora kojeg su zatim izvukli i predali ekipi Hitne pomoći.

Škamo je zatim obukao ronilačko odijelo i iz jezera izvukao tijelo stradale žene.

Nakon jučerašnje tragedije, kada su ga novinari podsjetili da je ovo već drugi put da je spašavao nečiji život skokom u ledenu vodu, rekao je da se ne želi isticati.

Skromni vatrogasac kaže da je intervencija na riječkoj plaži bila timski rad te je istaknuo požrtvovnost i hrabrost svojih kolega. (Hina)