Uznemirujući prizori dolaze iz Rijeke. Unatoč jakom vjetru, skupina kupača prvi je dan u godini ipak željela barem na nekoliko minuta provesti u moru. Međutim, zbog vremenskih prilika, za dvojicu je sve završilo tragično.

Galerija


Oko podneva je u Rijeci nekoliko novogodišnjih kupača skončalo tragično.

Vezani članci Dino Škamo (Foto: dnevnik.hr) Hrabri vatrogasac: Već je drugi put skočio u ledenu vodu kako bi spasio nečiji život Tragedija na novogodišnjem kupanju u Rijeci (Foto: Pixsell/PIXSELL) Tragedija na novogodišnjem kupanju u Rijeci: Dva sudionika poginula, više osoba ozlijeđeno

Jako jugo uzburkalo je more, no kupači ni unatoč upozorenjima nisu odustali od namjere da barem nekoliko minuta provedu u moru i tako obilježe prvi dan u godini. Vrlo brzo po ulasku u more, veliki valovi su ih razdvojili te su pojedini kupači izgubili kontrolu. Dvojica su poginula, a nekoliko ih je ozlijeđeno. Okupljeni građani i vatrogasci priskočili su u pomoć i s izvlačili ih s velikim naporom.

Početak 2018. tako će ostati zapamćen po velikoj tragediji koja se lako mogla izbjeći.

Ekstremne vremenske prilike valja shvatiti ozbiljno te izbjegavati situacije koje bi mogle biti pogubne, makar one bile i dio tradicije. Uvijek moramo imati na umu da opreza s vremenom nikad nije previše.

Uzburkano more u koje su ušli novogodišnji kupači (Foto: PIXSELL)