Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pušten na kućnu njegu

"Hospitaliziran je zbog stresa": Uoči ovrhe maleni Cesare otpušten iz bolnice

Nina Kuluz (Foto: Dnevnik.hr)
Nina Kuluz (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Devetogodišnji Cesare Avenati, nad kojim je u utorak zakazana ovrha, pušten je u ponedjeljak poslijepodne iz splitskog KBC na kućnu njegu, doznaje se od njegove tete Vanje Kuluz.

Cesareovi roditelji, majka Nina Kuluz i otac Allesandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom u Italiji, ali majka je s njim otišla iz Italije te se prvo skrivala u BiH, a zatim se vratila u Split. Nakon toga dječakov otac Alessandro pokušava ga ovrhom vratiti u Italiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijavljen zbog uvreda Alessandro Avenati, otac malenog Cesarea, završio na splitskoj policiji Nina Kuluz na konferenciji u Splitu (Foto: Mario Jurič) Na neodređeno vrijeme Odgođena ovrha nad malenim Cesareom, sinom Nine Kuluz

"Cesare je hospitaliziran u KBC Split prošlog petka, a kod njega su ustanovljeni psihosomatski simptomi zbog stresa kojem je izvrgnut uoči zakazane ovrhe u utorak. Psihijatar nam je rekao kako dječak treba biti pošteđen daljnjeg stresa te da bi njegovo eventualno ovršno odvajanje od majke i dobjeljivanje ocu koji živi u Italiji bilo pogubno za Cesarea," rekla je Kuluz za Hinu.

Potvrdila je kako će se najavljeni prosvjed protiv ovrhe nad Cesareom održati u utorak u splitskom naselju Pujanke, blizu stana u kojem živi s majkom i u kojem je zakazan ovrha.

Kuluz je ranije u ponedjeljak u splitski Općinski sud u Dračevcu donijela peticiju s 10.600 potpisa građana kojom se traži obustava ovrhe nad dječakom, ali je predsjednica suda Marina Boko odbila primiti peticiju. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene