Prosvjed protiv ovrhe malenog Cesarea u lipnju prošle godine (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Prosvjed protiv ovrhe malenog Cesarea u lipnju prošle godine (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prosvjed protiv ovrhe nad devetogodišnjim Cesareom Avenatijem održat će se u utorak u splitskom naselju Pujanke blizu stana u kojem živi s majkom, gdje je istodobno zakazana ovrha dječaka koji je zbog zdravstvenih razloga hospitaliziran u KBC-u na Firulama, doznaje se od Vande Plazonić, aktivistice i prijateljice obitelji Kuluz.


Cesareovi roditelji, majka Nina Kuluz i otac Allesandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom u Italiji, ali majka je s njim pobjegla iz Italije te se prvo skrivala u BiH, a zatim se vratila u Split. Nakon toga dječakov otac Alessandro pokušava ga ovrhom vratiti u Italiju.

Vezani članci Nina Kuluz (Foto: Dnevnik.hr) "Hospitaliziran je zbog stresa": Uoči ovrhe maleni Cesare otpušten iz bolnice Nina Kuluz (Foto: Dnevnik.hr) Sud odbio zahtjev Nine Kuluz, Cesarea mora vratiti ocu u lipnju

"Cesareova teta Vanja Kuluz danas je u splitski Općinski sud u Dračevcu donijela peticiju s 10.600 potpisa građana kojom se traži obustava ovrhe nad dječakom, ali je predsjednica suda Marina Boko odbila primiti peticiju rekavši dječakovoj majci da se javi sudu dan nakon zakazane ovrhe," rekla je Hini Plazonić.

Općinski sud zatražio je da dječakovo stanje prati psihijatar, a sada ignorira nalaze psihijatra koji je rekao da bi ovrha nad Cesareom bila za njega traumatična ravna gubitku života, kazala je Plazonić.

Podsjetila je kako je u veljači odgođena ovrha dječaka zbog sigurnosnih razloga, a u lipnju prošle godine također je bila odgođena ovrha jer za dječakova oca Allesandra Avenatija nije bio osiguran prijevod na talijanski jezik. (Hina)

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju