Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na neodređeno vrijeme

Odgođena ovrha nad malenim Cesareom, sinom Nine Kuluz

Nina Kuluz na konferenciji u Splitu (Foto: Mario Jurič)
Nina Kuluz na konferenciji u Splitu (Foto: Mario Jurič) Foto: Mario Juri?
Ovrha osmogodišnjeg Cesarea Avenatija odgođena je na neodređeno vrijeme i splitski Općinski sud neće ju provesti u srijedu kako je najavljeno na adresi stanovanja majke dječaka Nine Kuluz na Pujankama, pa tako neće biti održan ni prosvjed potpore, doznaje Hina u utorak iz dobro obaviještenih izvora.

Osim odgode u Splitu, Nina Kuluz je dobila i odgodu svog javljanja policiji u Italiji na koju je trebala otići upravo sutra za kada je bila zakazana i ovrha njezina sina u Splitu. S talijanskog suda izvijestili su ju da se umjesto dosadašnjih svakih 15 dana policiji u Torinu mora javljati svakih 20 dana.

Kuluz je proteklog vikenda medijima otkrila novi nalaz dječjeg psihijatra, po čijem bi mišljenju za Cesarea bio štetan odlazak u Italiju ocu. Uz to, zajedno je sa svojom prijateljicom Vandom Plazonić među ostalim ustvrdila kako dijete nije otela, već se po dolasku u Split javila Centru za socijalnu skrb, kao i da je otac djeteta mogao vidjeti dječaka ukupno 108 dana, od čega je iskoristio svega tri dana da bude s njim u kontaktu.

Istaknula je tada i da će, ako Cesarea ovrše i predaju Alessandru Avenatiju, u Italiji završiti u institucijama jer otac nije u stanju brinuti se o njemu. Zatražila je i novo vještačenje djeteta i roditelja, a DORH-u je protiv ovršne sutkinje podnijela kaznenu prijavu zbog njezina kontakta s Avenatijevom odvjetnicom te tajnih ovrha.

Pročitajte i ovo Sukob na kulturnoj sceni - 1 Nastavak velikog sukoba Skandal na kulturnoj sceni: Muzej i Akademija ratuju oko slike jednog od najvažnijih hrvatskih umjetnika Nina Kuluz (Foto: Dnevnik.hr) Pušten na kućnu njegu "Hospitaliziran je zbog stresa": Uoči ovrhe maleni Cesare otpušten iz bolnice

Nina Kuluz i Alessandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. Nina je pobjegla iz Italije, skrivajući se u Bosni i Hercegovini. Potom se vratila u Split, a dječakov je otac dvaput pokušao sina vratiti u Italiju. U lipnju prošle godine pred njezinom je kućom bio organiziran veliki prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom.

Odgoda je odgođena jer sud nije dječakovu ocu osigurao prevoditelja. U međuvremenu je na talijanskom sudu izgubila skrbništvo nad dječakom, zbog otmice sina osuđena je na tri godine i četiri mjeseca zatvora, obvezna je Alessandru isplatiti 50 tisuća eura odštete te ima obvezu javljanja talijanskoj policiji dva puta mjesečno. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene